//

Web3 Girişimi IYK Yatırım Aldı

IYK

Adidas ve Johnnie Walker gibi markalarla işbirliği yoluyla, gerçek hayatta kullanılan ürünlere çip yerleştirme yöntemiyle, dijital dünya koleksiyonları ile bağlantı kurulmasını sağlayan, aynı zamanda ürünlerin dijital ikizlerinin de üretimini yapan Web3 girişimi IYK, A16z Crypto liderliğinde gerçekleştirilen tohum seviyesi finansman turunda 16.8 milyon $ yatırım aldı.

Ryan Quyang tarafından kurulan, markaların fiziki ortamdaki ürünlerin dijitalleştirilmesi faaliyetlerini gerçekleştiren Web3 girişimi IYK, Amerikan risk sermayesi şirketi Andressen Horowitz’in kripto kolu A16z liderliğinde gerçekleştirilen; 1kx, Collab Curency, Lattice Capital ve Gmoney‘in de katılım sağladığı yatırım turunda 16.8 milyon dolar tohum yatırım topladı.  Girişimin şu anki perakende kolunda müşterileri olarak; Adidas, Tyler Hobbs ve Johnnie Walker bulunuyor.

NFC

Gerçek hayatta kullanılan ürünlere çip yerleştirerek dijital bir koleksiyon ile ilişkilendirme sağlayan, ayrıca dijital ikizleri de Web3 ortamında üretimini yapan IYK, herhangi bir kodlama altyapısı kullanmadan bu işlemleri gerçekleştiriyor. İlişkilendirme altyapısının dayandığı teknoloji, PoS cihazlarında ve aynı zamanda günlük hayatımızda da sıkça kullandığımız NFC (near-field-communication) teknolojisi.

Şimdiye kadar, Web3 teknoloji altyapısı kullanılarak üretilen NFT koleksiyonları ile birçok perakende ve teknoloji firması pazarlama ve satış faaliyetlerini verimli bir şekilde gerçekleştirildiğini biliyoruz. Starbucks’tan Nike’a, hatta Adidas’a kadar birçok firma, şu anda bu teknolojiden faydalanıyor.

Fiziksel ürün ve gerçek hayata dair olan biten her türlü şeyin tokenleştirilmesinde yardımcı iletişim çipini kullanan girişim, deneyimin kişiselleştirilme oranının artırmak amacıyla geliştirici API’leri ve modülleri kullanıyor.

2021 yılından bu yana 100’ün üzerinde yaratıcıyı kendisine kazandıran girişimin, aldığı yatırımı da yine bu alanda kullanıp, daha fazla yaratıcıyı bünyesine katma amacıyla self-servis programında kullanması bekleniyor.

Ouyang’ın, şirketine ve önümüzdeki döneme yönelik değerlendirmeleri şu şekilde oldu ;

IYK platformundaki bir içerik oluşturucu olarak, kod gerektirmeyen araçlarla kullanıma hazır bir deneyim oluşturmayı seçebilir veya geliştiricileri, IYK API’leri ile deneyimi dilediğiniz kadar yeniden düzenlemeye ve genişletmeye davet edebilirsiniz.”

“Sizi bir çip türüne, kimlik doğrulama sistemine ve hatta etki alanımıza kilitlemiyoruz.”

“Bunu, sizi birinci taraf deneyimlerine yönlendiren, tüketicilerin kendileriyle bir hesap açmasını gerektiren ve bazen tüketicilerin mobil uygulamalarını indirmelerini zorunlu kılan Collect.ID veya LNQ gibi rakiplerle karşılaştırın”

*24 Eylül haftasındaki Metaverse, Blockchain ve NFT alanlarında yaşanan son gelişmeleri derlediğimiz MetaGündem bültenimize buradan erişebilirsiniz. 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse-NFT Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.