//

Türk Start-up Weartechclub, ISPO Spor Fuarından Büyük Ödülle Döndü!

weartechclub-ispo-odul

Giyilebilir teknoloji alanında İtü Arı Teknokent bünyesinde çalışmalarına devam eden WearTechClub, geliştirdikleri ürünleriyle ISPO Fuarı kapsamında düzenlenen, Spor ve Sağlık Zirvesi FitTech Summit’e katılım daveti alan tek Türk Start-up oldu. 25 farklı ülkeden 300’den fazla girişimci arasından birinci seçilerek ISPO Accelerator Ödülü’nü kazanmayı başardı. 1970 yılından beri Almanya’nın Münih şehrinde, her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın spor trendlerine yön veren ISPO Fuarı’na bu yıl, Türk teknoloji ve spor start-up şirketi WearTechClub damga vurdu.

WearTechClub, Kullanıcılarına Benzersiz Bir Spor Deneyimi Sunuyor

WearTechClub, kumaşa entegre edilen sensör teknolojisi aracılığıyla kullanıcıların anlık sağlık verilerini takip edebilen ve gerektiğinde uyarı gönderebilen akıllı spor kıyafetleri ve akıllı telefon uygulamaları geliştiriyor. İstanbul Teknik Üniversitesi teknoloji merkezi Arı Teknokent iş birliğiyle çalışmalarını sürdüren WearTechClub, bizleri geleceğin teknolojilerine bugünden ulaştırma amacıyla İTÜ Arı Teknokent vizyonunu da en iyi şekilde ortaya koyuyor ve Türk girişimciliğinin sesini tüm Dünyaya duyuruyor.

WearTechClub giyilebilir spor ürünleri; güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilen, kalp atış hızı ya da kandaki oksijen miktarı gibi verileri ölçebilen, kişinin fiziksel hareketlerini anlamlı sağlık verilerine dönüştürebilen teknolojilerle donatılıyor. Sürdürülebilir kumaş teknolojisi ve akıllı sensörlerin entegrasyonu ile kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunan WearTechClub giyilebilir spor ürünleri; sürekli takip edilen sağlık verilerini, bulut sistem aracılığıyla kullanıcısının telefon, bilgisayar ve akıllı saatine aktararak spor deneyimini kişiselleştiriyor ve spor deneyiminin kalitesini arttırıyor. Tekstil, elektronik ve bilgisayar mühendisleri, tasarımcılar, akademisyenler ve sporculardan oluşan güçlü ekibi ile performansı arttıran, inovatif ve yeni nesil bir spor giyim markası olmaya odaklanan WearTechClub, aynı zamanda karbon ayak izini düşürmek üzere geliştirdiği teknolojilerle sürdürülebilirliği de önceliklendiriyor.

WearTechClub, Türk Kadınının Girişimcilik Potansiyelini ve Yenilikçi Vizyonunu Küresel Sahneye Taşıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 15 yıl boyunca Türkiye’nin önemli reklam ajanslarında sanat yönetmenliği ve kreatif direktörlük görevini üstlenerek başarılı projelere imza atan Özgül Dalkılıç, 2017 yılında bir kadın girişimci olarak kendi spor markası TightClub’ı kurdu. Sadece bir spor giyim markası olarak değil aynı zamanda bir performans hareketi olarak kurgulanan marka, her sporcunun ve hatta her bireyin hayattaki hedeflerine ulaşmak için kolektif güce ihtiyacı olduğu inancıyla oluşturuldu. Genç Türk kadınının girişimcilik potansiyelini ve yenilikçi vizyonunu tüm Dünyaya gösteren, TightClub bugün; İngiltere, Avusturya, İtalya, Almanya ve Lübnan’a ihracat yapıyor ve 25.000’den fazla kullanıcıya sahip.

weartechclub-ispo-odul

ISPO Fuarı, Spor Dünyasının Nabzını Tutuyor

ISPO spor fuarı, Almanya’nın Münih şehrinde ilk kez 1970 yılında gerçekleştirildi. O günden bu yana spor giyim ve spor malzemeleri markalarını buluşturarak, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunan ISPO Fuarı’nı her yıl 40 binden fazla katılımcı ziyaret ediyor. Spor endüstrisindeki lider markaları, tasarımcıları, üreticileri, iş ve spor dünyasından profesyonelleri bir araya getirerek spor sektörüne yön veren ISPO Fuarı, spor alanında en büyük ve en ilham verici platform olmasıyla tüm dünyada önemli bir rol üstleniyor. ISPO Fuarı’nda katılımcılar; spor modası ve trendleri, spor ekipmanları, outdoor malzemeleri, sporcuların performansını artıran teknolojiler ve spor aksesuarları gibi birçok alanda yenilikleri keşfetme imkanı buluyor.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Kerem Seleoğlu

ODTÜ işletme öğrencisi Kerem Seleoğlu, Girişim Haberleri bünyesinde içerik üreticiliği yapıyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.