/

Wattpad Nedir, Nasıl Kullanılır?

wattpad

Wattpad, dünya çapında pek çok yeni yazara ev sahipliği yapan bir platform. Yazarların yeni olabilir ama hikayeleri ses getiriyor. Bu yazımda sizlerle Wattpad’e genel bir bakış attıktan sonra burada nasıl yazı yazılır klavuzunu sizlerle paylaşacağım.

Wattpad Nedir?

Wattpad, kullanıcıların roman, hikaye ve şiir paylaşabildikleri bir ücretsiz veya ücretli bir sosyal ağdır.

2006 yılında Allen Lau ile Ivan Yuen ortaklığında kurulan markanın en çok kullanıldığı 4 ülke sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri (okurların yarısı), Hindistan, Filipinler ve Türkiye’dir. Platform içinde farklı dillerde yazılmış kitaplarla karşılaşabilirsiniz. İngilizce öğrenme noktasında kitap okumak önemli bir yer kaplıyor, İngilizce kitap okuma alışkanlığı kazanmak veya dil bilginizi canlı tutmak için buradaki sürükleyici ingilizce hikayeleri takip etmek sizler için güzel bir seçenek olabilir.

Türkiye Kadar Kalabık, 85 Milyon Okur!

Dünya çapında 85+ milyon okura sahip olan şirket yazarlık yapmaya başlamak için güzel bir kitle sunuyor. Amatör yazarlar bu platform sayesinde kendi hikayelerini kitlelerle paylaşarak hem okurlardan yorum olarak geri bildirim alabiliyor, hem de okurlar beğendikleri yazılara ⭐ vererek ön plana çıkması için yazara destek olabiliyor.

Hikaye yazarları için wattpad, kendi hikayelerinin ne kadar bir kitleye hitap ettiğini ve eserlerinin ne kadar sevildiğini göstermeleri için bir ortam sağlıyor. Aynı şekilde okurlar da yeni yükselen yazarlara bu platformda tanıklık etmeyi seviyor gibi görünüyor. Türkiyede ise başarılı wattpad yazarları kendi kitapları için yayınevleri ile anlaşarak çıkartabiliyorlar.

Filipinlerde ise yazılan bu hikayeler 2014’te imzalanan bir basım anlaşmasının ardından yerel televizyon kanallarında dizi olarak uyarlanması söz konusu oluyor. Yerelde ünlü isimlerin başrollerini oynadığı hikayelerin yazarlarının o dönemki mutluluklarını hayal edemiyorum açıkçası 🙂

Wattpad Nasıl kullanılır ?

  1. Wattpad web sitesine gidin
  2. Sağ üstten “Oturumu Başlat” tuşuna basarak ilgili bilgilerinizi girin ve ilgi alanınız olan içerik türlerini seçin.
  3. Sağ üst tarfata “Yaz” tuşuna basınca Hikaye ayrıntılarını girerek yazmaya başlayabilirsiz.

    Jetonlar Nedir, Nasıl Alınır?

    Çoğu platformda olduğu gibi Wattpad’de de premium plan var. Bu planda reklamsız deneyim, sınırsız hikaye indirme hakkı, premium temalar ve fazladan jeton hakkı tanımlıyor. Jetonlar 2018 yılında yapılan bir projeyle karara varılmış bir yazar destek sistemi. Bölglerinde tanınan ve sevilen yazarların ücretli hikayelerini alarak onlara olan desteğinizi gösterebilirsiniz.

    İçinde kullanılan bir SİM kart olan bir cep telefonundan uygulamaya giriş yapmanız gerekiyor.

    1. Mobul uygulamayı açınca sağ alt köşeden kendi profilinize gidin.
    2. sol üst köşede bir buton var (resmi aşağıda) oradaki “+” simgesine basarak jeton dükkanına gidin.
    3. Dükkanda size en uygun tarifeyi seçerek yönergeleri izleyin.

    Google Play veya Apple Store cüzdanlarınızdan işlem yapabilirsiniz aynı zamanda da banka veya kredi kartıyla işlem yapabililirsiniz.

    Wattpad

    Girişim Haberleri Kimdir?

    Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

    İlginizi Çekebilecek Diğer #Metaverse-NFT Yazılarımız İçin Tıklayınız.

    Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

    Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.