Walmart, Tiger Global’den 1.4 Milyar Dolarlık Flipkart Hissesi Satın Aldı

Walmart

Flipkart’ın çoğunluk hisse sahibi olan Amerikan perakende şirketi Walmart,Tiger Global’in elinde tuttuğu 1.4 milyar dolarlık Flipkart hissesini daha satın aldı.

Walmart, 2018’de büyük bir yatırım yaparak yüzde 77’sine 16 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Hintli girişim Flipkart’ın, Tiger Global Management’ta bulunan yüzde 4’lük hissesini 1.4 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

indir 1

Flipkart, 35 milyar dolarlık değere sahip olacak!

Walmart’ın 1.4 milyar dolarlık yatırımı ile hisse çoğunluğuna sahip olduğu Flipkart’ın toplam değerinin 35 milyar dolara ulaşacağı yetkililer tarafından belirtildi. Tiger Global Management, Flipkart’a erken aşamada yaptığı 1.2 milyarlık yatırımdan 3.5 milyar dolarlık geri dönüş elde ettiğini belirtti.

Flipkart’ta hiçbir hissesi kalmayan Tiger Globalin’in şirketten tümüyle exit yaptığı duyuruldu. Walmart’ın bu yatırımıyla exit yaşayan Tiger Global Management’ın uzun vadede bu yatırımdan kazançla çıktığı da konuşulan başlıklar arasında.

“Flipkart’ın geleceğine güvenimiz tam.”

Walmart

Gerçekleşen yatırım sonrasında Walmart sözcüleri Flipkart ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle anlattı:

“Flipkart’ın geleceğine olan güvenimizi koruyoruz ve bugün Hindistan’daki fırsat konusunda ilk yatırım yaptığımız zamankinden bile daha olumluyuz.”

En güncel yatırım haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca “15-23 Temmuz 2023 Yatırım Alan Girişimler” raporumuza buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.