/

Verdane, Avrupa’nın Sürdürülebilir Ekonomiye Kavuşması İçin 1.1 Milyar €’luk Yeni Fon Oluşturdu

Verdane

Norveç merkezli venture capital şirketi Verdane, sürdürülebilir ekonomi ve dijital dönüşüm alanlarında Avrupa’da yer alan girişimleri desteklemek için kurduğu Edda III fonunda, 1.1 milyar € olarak hedeflediği finansman alanında vites yükselterek, son 6 ayda yatırım finansmanı alanında toplamda 2.2 milyar €’luk fon kapasitesine erişti.

Kuzey Avrupa lokasyonunda yer alan teknolojik süreçleri destekleyen ve oluşturan girişimleri bünyesine katma amacıyla yapmış olduğu yatırımlarıyla bilinen Norveç merkezli VC Verdane, en son Eylül 2023’de 1.1 milyar € olarak kapattığı Verdane Freya XI fonundan sonra, 1.1 milyar € ile  kurmuş olduğu Edda III fonuyla birlikte, son 6 ayda 2.2 milyar €’luk finansman kapasitesine erişti.

Geride bıraktığımız 12 aylık süreç içerisinde toplamda 19 Avrupalı girişimin yanında yer alan VC’nin önümüzdeki dönemde 20 milyon € ile 150 milyon € arasında değişen tutarlarda yatırım yapmayı planlıyor.

Verdane’ın yatırım yapmayı amaçladığı girişimlere dair misyonunda; ekonominin döngüsel olarak içerisinde barındırdığı tüm süreçlerin sürdürülebilirliği maksimum seviyede bulundurmasının dijital dönüşümün yarattığı yüksek büyüme oranlarına kavuşturmasında kritik rol üstleneceğine dair kuvvetli bir inanç bulunuyor.

Fonun içerisinde bulunan miktarın bileşenleri arasında; vakıflardan, sigorta şirketlerinden, özel ve kamu emeklilik fonlarından, üniversitelerden ve aile ofislerinden gelen destekler yer alıyor. VC’de yatırımların işlevselliğinin ve devamlılığının sağlanması açısından, 140’ın üzerinde uzman görev yapıyor.

Verdane Ortağı ve Yatırımcı İlişkileri Başkanı Frida Einarson, yapmış oldukları yatırımların misyonuna ve amacına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:

” LP tabanımızdan gelen güçlü desteğe minnettarız. Verdane platformu, tematik odağımız ve kanıtlanmış değer yaratma tarifimiz, yatırımcılarımıza sürekli olarak güçlü finansal getiriler sunmamızı sağladı ve bunu yapmaya devam etmek için çaba göstereceğiz”

Verdane Kurucu Ortağı ve Yönetici Ortağı Bjarne Kveim Lie ise Avrupa ekonomisinin sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm bağlamında yapmış oldukları yatırımda yüksek etki alanlarının gelişimini önemsediklerini şu sözlerle ifade etti:

“Avrupa ekonomisini dijitalleştirmeyi ve karbondan arındırmayı amaçlayan iddialı şirketlerle ortaklık kurmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Alanımızda ve 20 yıllık deneyimimizle öncü olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Yatırımcılarımızın bize duyduğu güveni ve beklentilerini karşılamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.