Türkiye’nin 7. Unicorn’u Papara Oldu

Türkiye’nin 7. Unicorn’u Papara Oldu

Yurt dışına yaptığı yatırımların sonucunu alan Papara, Türkiye’nin 7. Unicorn şirketi olmayı başardı.

 

Unicorn tabiri genellikle girişim sermayesi yoluyla hızla büyüyen ve değeri 1 milyar doların üzerine çıkan şirketler için kullanılır. Bu şirketler, yeni bir iş modeli veya teknoloji üzerine kurulu bir fikirle ortaya çıkarlar ve kısa sürede büyük bir değer yaratırlar. Ayrıca büyüme potansiyeli, yenilikçilik ve yüksek risk alma kabiliyeti ile öne çıkarlar.

Papara Avrupa’ya açılıyor

Türkiye’de son yıllarda teknoloji eksosisteminin büyümesinin hızlanmasıyla birlikte şirketlerin unicorn olma hızı biraz daha arttı. Bugün itibariyle Türkiye’de Peak Games, Getir, Dream Games, Hepsiburada, Trendyol, Insider ve Papara (bugün itibariyle) olacak şekilde toplam 7 adet Unicorn şirket bulunmaktadır. Papara bu unvanı ise İspanya’da yaptığı yatırımlara borçlu. Geçenlerde sizinle Papara’nın Madrid merkezli Rebellion’u satın aldığını bu sayade globale açıldığını aktarmıştık. Bunun ardından şirket bu yatırım sonucu değerlemesini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı başardı.

Papara Avrupa’ya açılıyor

Papara Kurucusu Ahmed Karslı tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Papara, herkes için finansal kapsayıcılık ilkesi üzerine kuruldu ve bu anlaşma, bunun daha da fazla insan için gerçek olmasını sağlamamıza izin verecek. 2023, iddialı uluslararası büyüme stratejimizi uygulamaya başladığımız yıl ve Rebellion’ın küresel erişimimizi genişletmek için mükemmel bir temel olduğuna eminiz.

İşletme ve ekip, başta rakipsiz yerel pazar bilgisi, sınıfının en iyisi ürünleri ve en önemlisi, hedefleri bizimkilerle uyumlu hale getirmesi gibi çeşitli nedenlerle bizim için öne çıktı. Yetenekli ekipleriyle çalışmayı ve Rebellion’un yerel pazar başarısını geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.“

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.