/

Türk Girişimci Eren Bali’nin Carbon Health’i 100 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Carbon Health Nedir ?

Udemy‘nin de kurucularından biri olan Eren Bali’nin yeni girişimi Carbon Health, doktor tetkiki ve tedavi süreçlerini tümüyle değiştirmeyi hedefleyen bir dijital mobil uygulama sistemi.

Carbon Health Hangi Hizmetleri Sunuyor ?

Carbon, tamamen dijital odaklı bir girişim. Hem doktorlarla hem de sağlık kurumlarıyla olan iletişimin neredeyse tamamını üstleniyor ve birçok işin mobil uygulama üzerinden halledilmesini sağlıyor. Doktorlarla görüntülü görüşme, klinik randevusu alma, eczaneden ilaç siparişi, rapor sonuçlarını öğrenme ve takip etme gibi birçok özelliği bir arada topluyor. Aynı zamanda ilaç kullanımının takip edilmesine de yardımcı oluyor. Yani hastalandığınız andan tamamen iyileşinceye kadar olan tüm süreçleri kapsıyor.

Eren BaliGreg Burrell ve Tom Berry tarafından kurulan Carbon Health sanal değerlendirmeler, muayene ve testler ile Korona virüsle mücadele ettiğimiz bugünlerde büyük önem kazanan  , yeni turda Dragoneer Investment Group liderliğinde 100 milyon dolarlık Seri C yatırım turunu tamamladı ve önceki yatırımcılar Brookfield Technology PartnersDCVC ve Builders VC da bu tura katıldı.

Bu yatırımın, temelleri San Francisco’da atılan, sağlık sektörünün odağındaki  girişim Carbon Health’in, ABD genelinde 20 pazar için planlanan 100 konteynır tarzı diğer bir deyişle pop-up kliniğin açılması da dahil olmak üzere, ülke çapında genişlemeye devam etmesine yardımcı olmak için kullanılacağı açıklandı.

Carbon Health ve Reef Technology yerinde bakım sağlamak için nakliye konteyneri tarzı mobil römorklar kullanmak üzere anlaştı. Geçtiğimiz yıl Carbon Health, altı farklı eyalette 27 kliniğe ulaşmıştı. Bu yıl mobil klinikler ile 100’den fazla kliniğe ulaşması bekleniyor.

Carbon Health’in kurucusu ve CEO’su Eren Bali, uzaktan bakımın çok etkili olabilmesine rağmen, bazı durumlarda, ihtiyaç duyanlar için daha iyi bir hizmet sağlama amacıyla sanal doktor rehberliğinde hizmetlerle, bazı hemşire desteği gerektirdiğini de dile getirdi. Bu yüzden pop-up klinik modelinde bir hizmet vermenin öneminin bir kez daha altını çizdi.

Carbon Health’in Covid-19 salgınının başlangıcından bu yana sunduğu sanal sağlık hizmetleriyle, hem sağlık çalışanlarının yükünü hafifletmeye hem de salgının yaygınlaşmasını önlemeye çalıştığını hatırlatalım. Şirket ayrıca, bu modeli kullanarak COVID-19 test kapasitesini arttırmak ve COVID-19 aşısı kullanıma hazır olduğunda hızlıca ülke geneline ve dünyaya yayabilmek istiyor.

Aşının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte aşı talebini karşılamak konusunda sağlık merkezlerinin yanı sıra bu Pop-up kliniklerin de rol oynaması bekleniyor.

Carbon Health sitesini ziyaret etmek isterseniz bu linkten  https://carbonhealth.com/ulaşabilirsiniz.

 

Eren Bali’nin bir diğer girişimi Udemy hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki linkten Udemy konulu yazımıza ulaşabilirsiniz.

https://www.internhaber.com/nedir-bu-udemy/

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.