//

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık online hayatımızın büyük bir parçası haline geldi. Tabi birçok konuda olduğu gibi eğitimde bu konudan nasibini aldı. Bu yazımızda sizlere girişimcilik ve işletme eğitimlerini online olarak kurs alabileceğiniz sitelerden bahsedeceğiz. Ayrıca girişimcilik ve işletme alanlarında eğitim alabileceğiniz üniversiteden bahsedeceğiz.

Kurslar

Coursera 2012 yılında Stanford Üniversitesi’den Bilgisayar Bilimleri profesörü Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulmuş bir site. Kaliforniya merkezli bu sitenin içerisinde şu anda toplamda 2584 adet ücretsiz kursun yanında binlerce ücretli kursta yer almakta. Google, Meta, IBM gibi onlarca büyük markanın kurslarını da bulunduruyor. Örnek verecek olursak Meta’nın bizlere sunduğu Metaverse Nedir? yazısı şu anda ücretsiz olarak bulunmakta. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

Online kurs platformlarının en akla gelen isimlerinden biri olan Udemy 20 Ocak 2010 yılında yayın hayatına başlamış bir platform. Oktay Çağlar, Eren Bali ve Gagan Biyani tarafından kurulan platform Kaliforniya merkezli. Udemy’nin içinde şuan da 130 binden fazla kurs bulunmakta. 50 binden fazla eğitmen ve 50 milyon öğrencili bu kursun içinde toplamda 519 ücretsiz kurs bulunmakta. Örnek olarak YDS için hazırlanmış bir kurs bulunmakta. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

 

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

edX, Harvard ve MIT tarafından oluşturulmuş bir devasa açık çevrimiçi kurstur. Mayıs 2012 yılında kurulan bu platformun içinde etikten matematiğe, kimyadan yemeğe kadar birçok konuda kurs bulunmakta. İçerisinde 3000’den fazla kurs bulunmakla birlikte 160’dan fazla üniversitenin kursları yer almakta. Üniversitelerin yanında Google, Amazon, IBM ve Meta gibi birçok şirketin kursları da yer almakta. 44 milyondan fazla öğrenciye sahip bu sitenin örneğin para akışı analiziyle alakalı bulunan bir ücretsiz kursunu Columbia Üniversitesi düzenliyor. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

Khan Acamdemy, eğitimci Salman Khan tarafından “herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim” sloganıyla kurulmuş bir platformdur. 2006 yılında kurulan bu platformda yer alan her kurs ücretsiz olarak yer almaktadır. Sanattan tarihe matematiğe bir çok konu alanında ücretsiz kurs veren bu paltformda 1.sınıftan 12. sınıfa kadar olan konularda bulunmaktadır. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversiteler

Stanford Graduate School of Business, girişimcilik ve işletme alanında lisansüstü eğitimler sunan bir üniversitedir. 1925 yılında Herbert C. Hoover tarafından kurulan üniversitenin kabul oranı 2016 yılında yüzde 6,1’dir. GSB ayrıca çevrimiçi bir profesyonel sertifika programı olan Stanford LEAD Business Programını sunmaktadır. Lisans harcı ve ücretleri 55,200 dolar yer almaktadır. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

Harvard Business School, ya da kısaca HBS, Harvard Üniversitesi’nin lisansüstü işletme okuludur. Boston, Massachusetts’te bulunan okul, dünyanın en iyi işletme okullarından bir tanesi olarak bilinmektedir. 1908 yılında kurulan bölüm 2016 yılı raporuna göre yüzde 12 gibi bir kabul oranına sahiptir. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Girişimcilik ve İşletme Alanında Üniversiteler ve Kurs Alabileceğiniz Siteler

MIT Sloan School of Management, girişimcilik ve işletme alanında lisansüstü eğitimler sunan bir üniversitedir. 1914 yılında kurulan bölüm MIT’ye bağlıdır. MIT Sloan, yönetici eğitiminin yanı sıra lisans ve yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır . Derece programları dünyanın en seçici programları arasındadır. Lisans ücreti olaraktan 40.732 dolar istenmektedir. Daha fazla incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.