/

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Bu yazımızda sizler için 27 Haziran- 3 Temmuz arasındaki yatırım alan girişimleri sizler için bir araya getirdik.

Yoğun geçen bir haftanın ardından “Bu hafta hangi önemli yatırımlar olmuş?” gelin hep  birlikte bakalım…

  • STETO

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Uzmanlarla online görüşmenizi sağlayan STETO, fonbulucu platformu üzerinden çıktığı yatırım turunda 1.453.375 TL yatırım aldı. Steto, 2020 yılında Prof.Dr Ata Özdemirci ve Psikiyatr İlker Küçükparlak tarafından kuruldu.

STETO, kendi branşlarında uzman kişilerle online olarak görüşebilmenizi sağlayan, yeni nesil bir teknoloji platformudur. Kullanıcılar, STETO üzerinden uzmanlarını seçip, seçtiği uzmanın takvimini görüntüleyebilir, uygun saat için ödemesini gerçekleştirip, randevusunu oluşturabilirler.

  • Ria Health

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Alkol kullanım bozukluğu tedavisinde çalışmalarını sürdüren Ria Health 18 milyon dolar yatırım aldı.

Alkol içeren ve alkol içme davranışının kontrolden çıkarak fiziksel ve ruhsal, sağlık ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen davranış olarak tanımlanan alkol kullanım bozukluğu tedavisi üzerinde çalışmalarını sürdüren Ria Health’in yatırım turu V Health Investors liderliğinde gerçekleşti.

  • Kodris

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

7-16 yaş arasındaki çocuklara kodlamayı oyunlaştırarak öğreten yerli eğitim girişimi Kodris, 420 bin dolar yatırım aldı. Yatırım turu Onur Canlıtepe ve Barış Sivri liderliğinde gerçekleşti. Cantekin Dinçerler, Duran Cesur, Çağatay Bircan, Mehmet Çelikol, Kamil Özdağ, Ahmet Kocamaz, Nicolaos Anagnostopoulos, Cezmi Aydoğdu bu turda yer alan isimler oldu.

Kodris, algoritmik düşünme becerileri aracılığıyla blok ve metin tabanlı kodlama için gelişmiş bilgisayar becerilerini, oyun temelli bir platformda öğrencilerin algoritmalar üreterek öğrenmesini sağlıyor.

  • ULive

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

ULive, 6,6 milyon dolar değerleme üzerinden 600 bin dolar yatırım aldı. 

Kullanıcılarına istedikleri her yerden spor yapma olanağı sunan ULive, özellikle pandemi döneminde online spor alanına olan ilginin artmasıyla birlikte geniş çaplı büyüme yaşadı. TechOne VC ve twozero Ventures liderliğinde gerçekleşen 600 bin dolarlık yatırım turuna, Sankonline, Angel Effect, Umur Gençoğlu, Ertuğrul Konukoğlu, Hacı Sabancı, Yiğithan Orhan, Duran Efe, ve Emircan Şahin de katıldı. 

  • iWallet

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

2008 yılında Harun Soylu tarafından kurulan iWallet, girişimin hakim hissedarı olan Birleşik Ödeme ve Hayhay’dan yatırım aldı.

Şirketlerin çalışanlarına yaptığı maddi yardımları ve performansa dayalı ödülleri tek bir cüzdanda toplayarak çalışanlara fiziksel ve online mağazada alışveriş imkanı sunan iWallet’ın aldığı yatırımın finansal boyutu paylaşılmadı.

  • TeklifimGelsin

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek girişimlerinden olan TeklifimGelsin, 2.4 milyon dolar yatırım ile 3. yatırımını alarak tohum yatırım turunu tamamlamış oldu.

Kullanıcıların krediyatırımkredi kartı ve kredi karnesi gibi finansal servislere ulaşmalarına, karşılaştırmalarına ve işlemlerini tamamlamalarına yardımcı olan TeklifimGelsin, açık bankacılık teknolojisiyle bankalarla entegrasyon kurarak onlarca bankanın kullanıcılara tekliflerini bir araya getiriyor.

  • Entrepreneur First

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

Entrepreneur First, 158 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 560 milyon dolara ulaştı.

Bir girişimin kurucusu olabilecek potansiyele sahip yetenekleri bulmanıza yardımcı olan Entrepreneur First’ in yatırıma turuna Stripe’in kurucuları Patrick ve John Collison, Monzo’nun kurucu ortağı Tom Blomfield, Wise kurucularından Taavet Hinrikus, LinkedIn kurucusu Reid Hoffman, Nextdoor’un kurucu ortağı Sarah Leary ve DeepMind’ın kurucu ortakları Demis Hassabis ve Mustafa Süleyman katıldı. 

  • Albert Health

27 Haziran-3 Temmuz 2022 Yatırım Alan Girişimler

2018 yılında kurulan Albert Health, Sabancı Ventures liderliğinde 1 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda Akportföy, Teknoloji Yatırım (TTGV1 Fonu) ve EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) Melekleri de yer aldı.

Hastaların kronik hastalıklarını yönetmelerini sağlayan, sesli komut tabanlı, yapay zekaya dayalı dijital sağlık platformu Albert Health çok uluslu ilaç şirketleriyle hastalık yönetimi ve telesağlık programları geliştiriyor. Şu an şirket 100 binden fazla hastaya hizmet veriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.