Dijital İş Hizmetleri Şirketi Teleperformance, Majorel’i Satın Aldı!

Teleperformance

Dijital iş hizmetleri sektörünün lider şirketlerinden Teleperformance’ın Majorel’i satın alma süreci tamamlandı. İki şirket, Teleperformance çatısı altında 500 bine yakın çalışan, 300’den fazla dil ve 95 ülkede faaliyet gösteren yapısıyla küresel liderliğini güçlendirdi. Birleşme sonrası şirketin yıllık cirosu 10 milyar euroyu geçti.

Dijital iş hizmetleri şirketi Teleperformance, sektördeki liderliğini pekiştirmek ve küresel varlığını genişletmek amacıyla gerçekleştirdiği Majorel satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Bu yeni yapı, müşteri hizmetleri ve dijital iş hizmetleri sektörlerinde daha büyük ölçek ve dikey sektörlerde daha derin uzmanlık yaratarak  şirketin küresel ölçekte liderliğini pekiştirdi.

Teleperformance

Teleperformance ve Majorel’in güçlerini birleştirmesi sonrasında şirket, 500 bine yakın çalışan, 300’den fazla dil ve lehçe ile 95’ten fazla ülkede hizmet vermeye başladı. Analitik ve dijital ürünlerde 3 binden fazla uzman ve müşterilere dijital hizmetlerinde yardımcı olan 23 bin konuşlandırılmış botla hizmet veren yeni yapı, bugüne kadar 10 binden fazla dönüşüm projesi tamamladı. Bu satın alma sonucunda şirket, yıllık 10 milyar euro üzerinde ciroya sahip bir dijital iş hizmetleri şirketi oldu.

Daha güçlü ekiplerle dikey sektörlerde derin uzmanlık

Birleşme sonrasında yaklaşık 82 bin çalışandan oluşan Majorel iş gücü de Teleperformance çatısı altında şirketin varlığına katkıda bulunuyor. Daha güçlü bir global üst yönetim ekibi ile derin bir uzmanlaşma fırsatı yakalanırken bu durum iki şirketin müşteri odaklı hizmet kültürüne de katkı sağlıyor.

Her iki şirketin sinerjisi, Amerika, Avrupa, Hindistan, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika pazarları başta olmak üzere Teleperformance’ın dünya çapında kilit pazarlardaki rolünü güçlendirirken Asya ve Afrika gibi gelecek vadeden coğraflardaki ölçeğini de büyütmüş oldu.

Teleperformance
Tülay Doğrular

Teleperformance Türkiye CEO’su Tülay Doğrular, Majorel’i satın almanın şirketin dünya çapındaki hizmet gücünü artıracağını ve Türkiye’de bağımsız bir dış kaynak hizmet sağlayıcı olarak en büyük firma olduklarını belirtti. 160’tan fazla markaya 10 binden fazla çalışanla hizmet verdiklerini vurgulayarak, bu satın almanın Türkiye’nin müşteri deneyimi alanındaki liderliğini pekiştireceğine inandıklarını ifade etti.

*Bültenden düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.