Sürdürülebilir Yaşam İçin Kullanılması Gereken Mobil Uygulamalar

Sürdürülebilir Yaşam İçin Kullanılması Gereken Mobil Uygulamalar

Günümüz dünyasında yaşanan teknolojik gelişmeler beraberinde çeşitli zenginlikler ve fırsatlar getirirken, doğal kaynaklarımızın üzerindeki olumsuz etkiler de yaratmaktadır. Hızla tükenen doğal kaynaklar, çevresel sorunlar, iklim değişikliği ve sosyal eşitsizlikler günümüzün en önemli sorunlarından bazıları. İşte bu noktada, sürdürülebilirlik kavramı dünya adına öngörüsü olan kişilerin odak noktası haline gelmiştir.

Sürdürülebilir bir yaşam, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak mevcut kaynakların en etkin ve verimli şekilde kullanılmasını sağlayan bir yaşam tarzıdır. Ancak sürdürülebilirliği sadece doğal kaynakları korumakla sınırlandıramayız. Sürdürülebilir bir yaşam tarzı toplumsal, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla da dengeli bir yaşamı hedefler.

Sürdürülebilir bir yaşama ilk adımı atmak aslında plastik kullanımını azaltmak, geri dönüştürülebilir ürünler kullanmak, ikinci el ürün kullanımını arttırmak ya da her an yanımızda olan akıllı telefonlarımıza bir app indirmek kadar kolay. Bu yazımızda sizler için sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimseyen kişilerin kullanabileceği mobil uygulamaları derledik.

Keyifli okumalar.

Sürdürülebilir Yaşam İçin Kullanılması Gereken Mobil Uygulamalar

 

Giysinin paraya, paranın giysiye dönüştüğü yer: Dolap !

Dolap, Trendyol güvencesiyle kullanıcılara ikinci el alışveriş imkanı sunan Türkiye’nin önde gelen alışveriş uygulamalarından biridir. Dolap uygulaması sayesinde milyonlarca kişi artık kullanmadığı, başkalarının kullanabileceği durumdaki giysi ve eşyalarını kolaylıkla satabiliyor. Her gün binlerce yeni ürünün eklendiği dolap uygulaması yaklaşık olarak 2.5 milyon kullanıcıya sahip. Daha sürdürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemek ve ikici el alışveriş alışkanlığını geliştirmek isteyen kişiler dolap uygulamasını Google Play ve App Store’dan edinebilirler.

Odaklanmaya devam et: Forest

Forest, kullanıcıları telefona bakmamayı teşvik ederek daha verimli çalışma süreleri hedefleyen ve kullanıcıların sosyalleşmesini sağlayan bir mobil uygulamadır. Telefona dokunmadan geçirilen her 30 dakika için bir sanal ağaç dikimi sunan Forest, uzun kullanımda kullanıcılara bir orman hediye ediyor. Yeşil bir dünya için çabalan her bireyin keyifle kullanabileceği Forest uygulamasını Google Play ve App Store’dan edinebilirsiniz.Sürdürülebilir Yaşam İçin Kullanılması Gereken Mobil Uygulamalar

İsraf etme,paylaş: Olio!

Fazla yiyeceklerin çöpe atılmasının önüne geçerek yiyecek israfını önlemeyi hedefleyen Olio, kullanıcıların her öğünde kalan fazla yemekleri uygulama üzerinden paylaşarak yakın lokasyondaki diğer kullanıcılara ulaşmasını sağlıyor. Dünyanın yarısının her gün yüzlerce ton yemek israf ederken diğer yarısının açlıkla sınandığını düşünürsek, paylaşmanın bu denli önemli olduğu bu günlerde Olio uygulamasını indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Think Dirty

Satın alınan kozmetik ve temizlik ürünlerinin içeriğini ve çevreyle ne kadar barışık olduğunun öğrenilmesine yardımcı olan Think Dirty, kullanıcılar tarafından severek kullanılıyor. Ürünlerin barkodlarının okutularak içeriğinde bulunan malzemeler, sertifikalar ve insan sağlığı üzerindeki etkileri gibi başlıklar altında ürünlerin ne kadar temiz içerikli olduğunu sunan Think Dirty, daha bilinçli tüketicilerin topluma kazandırılmasını amaçlıyor.Sürdürülebilir Yaşam İçin Kullanılması Gereken Mobil Uygulamalar

Tek başına iklim kahramanı ol: Oroeco!

Oroeco, tek bir kişinin iklim değişikliği, küresel ısınma ve israf gibi konular üzerindeki etkisi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan çevre dostu bir mobil uygulamadır. Kullanıcıların karbon ayak izlerinin ve iklime olan etkilerini takip edebildikleri Oroeco, bir yandan da elektrik tüketimi, ulaşım, beslenme ve seyahat alışkanlıklarıyla karbon ayak izinin nasıl düşürülebileceği hakkında tavsiyeler sunuyor. Nobel ödüllü iklim bilimcileri ve teknoloji öncüleri gibi danışmanları olan uygulama, herkesin bir iklim kahramanı olabileceğini savunuyor.

HappyCow

Vegan beslenen kişiler için bir rehberlik hizmeti sunan HappyCow, kullanıcıların bulunduğu bölgede ya da ziyaret ettiği ülkedeki vegan, vejeteryan veya vegan dostu mekanları uygulamayı kullanan kişilere bir harita üzerinden gösteriyor. Gün geçtikçe genişleyen bir kitleye sahip bir alanda hizmet veren HappyCow oldukça zengin bir içeriğe sahip. Özellikle zaman tasarrufu açısından kullanıcılara avantaj sağlayan uygulama, büyümeye devam ediyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Sürdürülebilir1Dünya Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.