///

Sosyal Medya Platformlarında Son Güncellemeler (Meta, X)

Son günlerde sosyal medya platformlarının güncellemeleri hız kazanmaya başladı. Bu yazımızda sizler için, Meta ve X’in uygulamalarına getirdikleri son güncellemeleri ve yenilikleri bir arada sunmaya çalışacağız.

Meta’nın güncellemeleri sonrası Threads, web sürümü için çalışmalara devam ediyor.

1688632636 Meta Threads 3 1

Meta’nın, Twitter’a (X) alternatif sosyal medya platformu olarak hayata geçirdiği Threads, yakın vadede kısa sürede ciddi takipçi sayısına ulaşmıştı. Ancak, Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in, kullanıcılarının yarısının uygulamayı artık kullanmadığını açıklamasının ardından Threads’in popülaritesi tartışma gündemine oturdu. Bununla birlikte, Meta’nın uygulamanın kullanılabilirliğini daha sürdürülebilir bir çizgiye oturtabilmek için bazı geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Bu çalışmalar kapsamında Meta, The Wall Street Journal’ın haberine göre, Threads’in web sürümünün önümüzdeki haftanın başlarında kullanıma sunulması öngörülüyor. Meta CEO’su Zuckerberg, bu ayın başlarında arama özelliklerinin iyileştirilmesinin yanında, web sürümü özelliği için de çalıştıklarını ve önümüzdeki birkaç haftaya kadar web sürümünün kullanıma sunulmuş olacağını açıklamıştı. Bununla birlikte kaynaklar, web özelliğinin lansman planının hazır olmadığını ve kullanıma sunulması planlanan tarihin değişebileceğini söylüyor.

Meta’nın AB Dijital Hizmetler Yasası Uyum Çalışmaları: Reels, Hikayeler,…

Meta .jpg 2

X’ten Gönderi Sıralamasında Yeni Hamle: Beğeni Sayısına Göre Sıralama 
Resim4 3
X, Haziran ve Temmuz aylarında hesabı olmayan kullanıcıların erişimini engellemişti. Bu durumun sona ermesinin ardından oturumuna kapatıp yeniden giriş yapanlar, profillerinde göze çarpan bir yeniliğin farkına vardı. X, artık gönderileri beğeni sayısına göre sıralamaya başladı.
Bu dönüşümle birlikte platform, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve içerik görüntüleme deneyimlerinin farklılaşmasını hedefliyor.
Duyurusu yapılmayan ancak kullanıcılar tarafından fark edilen bu yeni özelliğin temmuz ayının son haftasına kullanıma sunulduğu tahmin ediliyor. Önemle dikkat edilmesi gereke bir nokta var ki, görüntüleme sayısının gönderi sıralamasında herhangi bir faktörü bulunmuyor. Bu şekilde, görüntülenen fakat daha az beğeni alan tweetlerin profillerin daha alt kısımlara düşebilmesi mümkün hale gelmiş durumda.
X’ten Yeni Rakip Hamleleri: Rakiplerinin Trafiğini Yavaşlatıyor
Twitter, (yeni adıyla X), diğer sosyal medya mecralarıyla olan rekabetini farklı bir boyuta taşıdı. Sosyal medya ağlarının ve çeşitli web sitelerinin trafiğini kısıtlamaya başlayan X, platformunda kullandığı t.co bağlantı kısaltıcısını Instagram, Facebook, Threads, Substack gibi sosyal medya mecralarına ve web sitelerine erişimi yavaşlatmak için kullanılıyor.
Söz konusu kısıtlama, X’e gönderilen bağlantıları platformda işlenmesini sağlamak için kullanılan t.co bağlantı kısaltıcını kullanarak uyguluyor. Yavaşlatılan web sitesine erişim sağlamaya çalıştığınızda,  web sitesinin URL’si yüklenmeden önce 5 saniyelik gecikme yaşanıyor.
Elon Musk’tan Engelleme Özelliğini Kaldırma Hamlesi 
Elon Musk, X’te engelleme özelliğinin kaldırılacağını duyurdu. Paylaştığı bilgilerden anlaşılacağı üzere, X’ten engelleme özelliği sadece özel mesajlarda geçerli olacak.
Twitter’ın kendi sisteminde yer alan engelleme tanımı şu şekilde;

“Engelleme, Twitter’da diğer hesaplarla nasıl etkileşim kuracağınızı kontrol etmenize yarayan bir özelliktir. Bu özellik, insanların belirli hesapların kendileriyle temasa geçmesini, Tweetlerini görmesini ve takip etmesini sınırlamasına yardımcı olur.”

Elon Musk’ın, uygulama içinde engelleme sistemine güncelleme getirilmiş olsa bile sessize alma özelliğinin halihazırda kullanılabileceğini ifade etti.

X, Haber Bağlantılarından Başlığı Kaldırma Özelliği Üzerine Çalışıyor

Elon Musk’ın şirket satın almasından bu yana başlattığı değişim hareketine yeni halkalar eklenmeye devam ediyor. Radikal kararların bir yenisine, X’in haber içeriklerinin barındırdığı bağlantılardan haber başlıklarının kaldırılması eklendi. Şirket, henüz duyurusunu yapmamış olsa da, test çalışmaları halihazırda sürüyor.

Fortune muhabiri Kylie Robison’un paylaştığı habere göre, web sürümünde görülen haber içeriklerinin hiçbir şekilde metin barındırmaması isteniyor. Bir yandan bu gelişmeye, haber sitelerinin etkileşimini düşürmesi beklentisi hakimken; diğer tarafta da site trafiklerini etkilemesi beklentisi hakim. Şu an için herhangi bir öngörüde bulunmanın zor olduğu belirtiliyor.

Kullanıcıların zaman akışlarında daha fazla içeriği görüntüleyebilmesini mümkün hale getirmek için içeriklerin yüksekliklerinin azaltılması ve Elon Musk’ın tıklama tuzağını engellemeye yönelik bir hamle olduğuna inanması da, değişikliğin amaçları arasında gösterilmeye ve tartışılmaya devam ediyor.

Meta ve X hakkındaki son gelişmeleri, en güncel ve bilgilendirici formuyla sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.