Bayram Tatilinde Siber Saldırılara Karşı Kendinizi Koruyun!

Bayram Tatilinde Siber Saldırılara Karşı Kendinizi Koruyun!

Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya gelip keyifli zamanlar geçirdiğimiz özel dönemlerdir.  Bayram dönemlerinde siber saldırılara maruz kalma riskinin artığını ifade eden C-Prot siber güvenlik uzmanları, tatilde meydana gelebilecek potansiyel tehditlere karşı dikkatli olmanın önemine bir kez daha vurgu yapmaktadır.

WhatsApp Gorsel 2023 06 26 saat 16.04.14 1

Phishing Saldırılarına Dikkat!

Bayram tatili, siber saldırganlar için avlanma dönemidir. Kişiler, bayram kutlamaları, sahte kampanyalar, hediye veya ödül bildirimleri gibi tuzaklarla karşılaşabilir. Phishing saldırıları, kullanıcıları sahte/yanıltıcı mesajlar, e-postalar veya web siteleri aracılığıyla kişisel bilgilerini ifşa etmeye yönlendiren saldırılardır. Bu saldırılar genellikle bankacılık bilgileri, kullanıcı adları, parolalar ve diğer hassas bilgilerin çalınması amacıyla gerçekleştirilir. Siber saldırganlar, mobil cihazlarda kullanılan uygulamalar veya SMS mesajları gibi kanalları kullanarak kullanıcıların güvenini kazanmaya çalışır.

Bu nedenle, şüpheli e-postalara/mesajlara tıklamadan önce dikkatli olunmalıdır. Kişisel bilgilerin paylaşılmaması gerekmektedir. Bilinmeyen veya güvenilir olmayan kaynaklardan gelen e-postalar açılmamalı ve bağlantılara tıklanmamalıdır. Gelen bağlantıların gerçekliği doğrulanmak için ilgili şirketin resmî web sitesi ziyaret edilmelidir. Ödül veya hediye gibi teklifler karşısında dikkatli olunmalıdır. Herhangi bir kişisel bilginin paylaşılmadan önce şüpheli durumlar doğrulanmalıdır.

84b3fe09 d4e9 4be7 aef4 719ce961d29d 2

Güçlü Şifreler Kullanın!

Bayram döneminde siber saldırganlar, genellikle sosyal medya hesapları veya diğer online platformlara erişmeye çalışarak saldırılar gerçekleştirir. Bu tür saldırıların hedefi, zayıf veya kolay tahmin edilebilir şifreler kullanarak hesapları ele geçirmektir. Bu nedenle, hesaplarınızı korumak için güçlü ve güvenilir şifreler kullanmak önemlidir. Her bir hesap için benzersiz bir şifre oluşturarak, güvenliği artırabilirsiniz. Ayrıca, şifrelerinizde büyük ve küçük harfleri, rakamları ve sembolleri kombinasyon halinde kullanmanız güvenliği sağlamak için önemlidir. Şifre yöneticisi gibi bir araç kullanarak şifrelerinizi güvenli bir şekilde saklamak da büyük bir önem taşır. Böylece bayram döneminde hesaplarınızı siber saldırılara maruz kalma riskinden koruyabilirsiniz.

 

Antivirüs Programları ile daha güvenli bir bayram tatili yaşayın!

Siber saldırganlar, bayram dönemlerinde artan internet trafiği ve online alışveriş faaliyetleri gibi fırsatları kullanarak zararlı yazılımlar yayabilirler. Bu zararlı yazılımlardan korunmak için, C-Prot Internet Security gibi güvenlik yazılımları önemli bir rol oynar. Bu dönemde zararlı yazılımlar, kişisel bilgilerin çalınması, cihazların kontrol altına alınması veya verilerin şifrelenmesi gibi zararlı faaliyetlerde bulunabilir. C-Prot Internet Security, zararlı yazılım taraması, fidye yazılımı koruması, online ödeme koruması, sosyal ağ koruması ve hırsızlık önleme gibi işlevlere sahiptir. Bu özelliklerle kullanıcıları zararlı yazılımlardan, siber saldırılardan ve çevrimiçi tehditlerden korumayı hedefler. Bununla birlikte, güncellemelerin düzenli yapılması da bayramda güvenle tatil yapmanızı sağlar.

Siber Saldırılardan Uzak Keyifli Bir Bayram Tatili Geçirmenizi Dileriz!

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.