Sam Bankman-Fried, 250 Milyon Dolarlık Kefaletle Serbest Bırakıldı!

Sam-Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried, 250 milyon Dolar kefaletle serbest bırakıldı!

Serbest kalma detayları

Sam-Bankman-Fried

FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklanması beklenirken ev hapsinde kalmasına karar verildi. Duruşma sırasında Bankman-Fried, masumiyetine ya da suçluluğuna ilişkin bir açıklama yapmadı. Tutuklanmadan önce BBC’ye yaptığı açıklamada Sam, dolandırıcılık yapmadığını ve görevlerini yerine getirecek yeterlilikte olmadığını söylemişti.

FTX ve Sam Bankman-Fried

Sam-Bankman-Fried

FTX, Stanford’da iki profesörün oğlu olan Bankman-Fried tarafından 2019 yılında kuruldu. Sam Bankman-Fried, “Kripto Kralı” lakabını kazandıran kripto dünyasındaki çalışmalarıyla tanınıyordu. Ayrıca çeşitli hayır kurumlarına büyük miktarlarda para bağışlamasıyla da biliniyordu.

Değeri 30 milyar doların üzerinde olan FTX’in çöküşü tüm sektörü etkiledi. Diğer şirketler de FTX’in çöküşünden sonra çeşitli iflas başvuruları yaptı. Kasım ayında FTX, iflas başvurusunda bulunmuştu. Bu iflas başvurusu ardından Bankman-Fried, FTX’in yönetim kurulu başkanlığı görevinden de istifa etmişti.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.