Rota Portföy’den Yeni Ortaklık

Rota Portföy'den Yeni Ortaklık

Evren Üçok & Rota Portföy

Bir portföy yönetim şirketi olan Rota Portföy, Trendyol’un yönetim kurulu başkanı ve teknoloji yatırımcısı olan Evren Üçok ile ortaklıklarını duyurdu.

evren ucok yatirim GH 1

Trendyol’un kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan Üçok, girişimcilikteki deneyimini şirkete katmayı hedefliyor. Ayrıca kendisi teknoloji şirketleri ve fonlarına yaptığı yatırımlarıyla da tanınıyor. Evren Üçok memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi, “Türkiye’de portföy yönetimi sektörünün büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyorum. Bu sektörde mükemmel bir liderliğe ve yetenekli bir ekibe sahip olan Rota Portföy’ün ortağı olmaktan heyecan duyuyorum”

Wastespresso

Yakın geçmişte bir yatırım turunu 3 milyon dolar alarak kapatan Wastespresso şimdilerde köprü yatırım turunda. Girişim kahve atıklarını ham madde olarak kullanıyor, sınırsız kahve aboneliği hizmeti sunan FRINK uygulamasını da sahibi This Is a Company’den de yatırım alarak girdiği köprü yatırım turunu tamamladı.

wastespresso yatirim frink GH 2

Şirket atıkları dönüştürerek elde ettiği hammaddeyi işliyor ve bunlardan ambalaj, biyoplastik ve tek/çok kullanımlık ürünleri (bardak, çatal, kaşık, pipet vb.) ürün yelpazesinde bulunduruyor. Bu ürünlerin alıcı şirketlerin daha sürdürülebilir bir işletme olmasına imkan tanıyor

Anthropic

Yapay zeka şirketi Anthropic SK Telecom’dan 100 milyon dolar yatırım aldı. SK Telecom aynı şirketin geçtiğimiz aylarda yatırım turunda da vardı. Aynı yatırım turunda SAP ve Google da yer aldı. Anthropic 2021 yılında eski OpenAI çalışanları tarafından kuruldu. Amacı ise yapay zeka dil modelleri geliştirerek farklı endüstrilerde çözümler ortaya koymak.

 

SK Telecom ve Anthropic iş birliğinde, çok dilli büyük bir model geliştirilmesi hedefleniyor. farklı dil ve kültürlere uyumlu olacak bu modelle küresel telekom şirketleri için özelleştirilmiş çözümler üretileceği söylendi

500 Emerging Europe

Geçtiğimiz yıl adını 500 İstanbul’dan 500 Emerging Europe’a çeviren İstanbul merkezli bir yatırım fonu. 70 milyon euroluk fonu olan Fund ll ile 2 sene içinde 25 girişime 20 milyon € yatırım yaptı. Aynı fonun yatırımlarını 2024’te de ortalama ayda 1 girişime yatırım yapmayı hedefliyor. Girişim başına ortalama 1 milyon euro olan yatırım miktarı bazı girişimler için 2 milyon euroya çıkabiliyor.

Girişimlerin globalleşmesine ve Avrupa’nın global güç merkezi olmasına destek oluyor. Kendi portföyünde olan 40 girişimin 1.3 milyar dolardan fazla ettiğini belirtti. Bünyesinde 3 ünicorn olan VC bir önceki fonunda 8 girişimi exit etme yolculuklarına eşlik etti.

 

Caelux 12 M

Güneş enerjisi sektöründe yer alan Caelux, 12 milyon dolar yatırım aldı. Şirket Yeni yatırımı ürünlerini geliştirmek için kullanacağını duyurdu.

Caelux yatirim mailing GH 3

Şirketin ön planda olan ürün özelliği ise güneş panellerinde perovskit kullanması. Perovskit, güneş panellerinin yapımında kullanılan ve ışığın soğurulmasını arttıran bir malzeme. Genelde kullanılan silikon tabanlı panellerden daha verimli olmasını sağlıyor.

Caelux bu alanı da değerlendirmek adına Caelux One adında geliştirdikleri ürünle normal panellerin performanslarının arttırarak onları daha verimli hale getiriyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.