/

Alkol Kullanım Bozukluğu Tedavisinde Çalışmalarını Sürdüren Ria Health 18 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Alkol Kullanım Bozukluğu Tedavisinde Çalışmalarını Sürdüren Ria Health 18 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

Alkol kullanım bozukluğu (AUD) tedavisinde uzmanlaşmış San Francisco, CA merkezli bir telesağlık sağlayıcısı olan Ria Health, Seri A finansmanında 18 milyon dolar yatırımın sahibi oldu.

Alkol içeren ve alkol içme davranışının kontrolden çıkarak fiziksel ve ruhsal, sağlık ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen davranış olarak tanımlanan alkol kullanım bozukluğu tedavisi üzerinde çalışmalarını sürdüren Ria Health, V Health Investors liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda BPEA Private Equity ve SOSV’ da yer aldı.

Alkol Kullanım Bozukluğu Tedavisinde Çalışmalarını Sürdüren Ria Health 18 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

 

Şirket aldığı bu yatırımı AUD tedavisindeki iş süreçlerini genişletmek için kullanmayı planlıyor. 2016 yılında kurulan ABD merkezli şirket, alkol kullanım bozukluğu tedavisi için ilaç desteği sağlıyor. Ria Health hasta sonuçları, 30 gün içinde hastaların %70’inin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) risk içme düzeylerini azalttığını ve 12 ayın üzerinde hastaların %80’inden fazlasının DSÖ risk içme düzeylerini azalttığını göstermektedir. 

Ria Health CEO’su Tom Nix, “10 yetişkinden 1’inden fazlası alkol kullanım bozukluğu ile mücadele ediyor ve son 40 yılda çoklu bağımlılık tedavisine yönelik tek beden herkese uyan yaklaşım kötü sonuçlar verdi” dedi. Ria Health’in misyonu, alkol kullanım bozukluğu (AUD) olan kişilerin tercihlerini karşılayan ve damgalama, maliyet ve rahatsızlık engellerini ortadan kaldıran klinik olarak etkili, kanıta dayalı tedavimize erişimi artırmaktır.” 

Alkol Kullanım Bozukluğu Tedavisinde Çalışmalarını Sürdüren Ria Health 18 Milyon Dolar Yatırım Aldı!

2019’da National Survey on Drug Use and Health’in yaptığı araştırmaya göre ABD’de 12 yaş üzeri yaklaşık 15 milyon insanda alkol kullanım bozukluğu var. Yılda yaklaşık 95 bin kişi alkole bağlı nedenlerden ölüyor.  COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana, alkolün kötüye kullanımı keskin bir şekilde arttı ve son araştırmalar ABD’li yetişkinler arasında aşırı alkol tüketiminin yüzde 35’ten fazla olduğunu göstermekte. Bu nedenle bu alandaki çalışmalara yoğunlaşma son dönemlerde hız kazandı. Ria Health’de başarılı bir girişim olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Haberlerden ve gelişmelerden hızlı ve kolayca haberdar olmak için,

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan iOS cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri uygulamasını buradan Android cihazınıza indirebilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.