Renesas Electronics, 249 Milyona Satın Aldığı Sequans’ı Bünyesine Dahil Ediyor

Renesas

Mikrodenetleyiciler, analog ve güç cihazları portföyü ile alanında inovasyona yön veren elektronik şirketi Renesas, Paris merkezli iletişim firması Sequans’ı 249 milyon dolara satın aldı.

Renesas Electronics, satın almanın ardından Sequans’a ait hücresel bağlantı ürünlerini kendi ürün kataloğuna dahil ederek IoT becerilerini güçlendirmeyi hedefliyor. Ayrıca Renesas, Sequans’tan aldığı 5G teknolojisinin kazandıracağı avantajları etkili bir şekilde kullanarak gelecek yıllarda önemi daha artacak olan kablosuz bağlantı trendlerine öncülük etmek istiyor.

RenesasSequans CEO’su Georges Karam, gerçekleşen satın alma işleminin ardından düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Dünya çapında birçok telekom operatörü geleceğe yönelik 5G teknolojilerine yatırımlarını sürdürüyor. Renesas ile birleşme yoluna girmek, çok farklı endüstrileri dönüştürebilecek bağlantı ve dijital mobilite çağını başlatma avantajları doğuracak.”

Renasas CEO’su Hidetoshi Shibata ise yaşanan birleşme ile ilgili şu sözleri sarf etti:

“Sequans, hızla gelişen hücresel IoT ekosisteminde geniş pazara sahip olan bir şirkettir. Sequans Communications’ın teknolojisi, bize IoT uygulamaları geniş bir ağa bağlantı avantajı sağlayacak.”

Renesas Electronics Hakkında

2010’da iki yarı iletken lider Japon şirketi Hitachi ve Mitsubishi Electric’in birleşmesiyle kuruldu. Şirket, elektronik endüstrisine yüksek kaliteli yarı iletken, mikrodenetleyiciler, analog ve güç cihazları hizmetleri sunuyor. Daha güvenli, daha sağlıklı, daha yeşil ve daha akıllı bir dünya geliştirmeyi misyon haline getiren şirket otomotiv, altyapı, IoT ve 5G gibi farklı alanlarda öncü haline gelmeyi hedefliyor.

TeamSec 42 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel yatırım haberleri için tıklayınız.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.