/

Pitch Challenge Etkinlik Tarihi Belli Oldu

Pitch Challenge Etkinlik Tarihi Belli Oldu

PITCH CHALLENGE 2 DAKİKALIK START-UP SUNUM YARIŞMASI

  • KANYON MART’22
  • BARNATHAN EYLÜL’22
  • KARŞIYAKA KASIM’22
  • ANKARA ARALIK’22
  • ANKARA MAYIS’23
  • İZMİR MAYIS’23

Pitch Challenge Etkinlik Tarihi Belli Oldu

Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş., APY Ventures, Girişim’23, Gdz Elektrik, Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi, TEB ve Geometri Melek Yatırımcılık iş birliğinde 2022’den beri gerçekleşen “Pitch Challenge” Start-up’lar için adeta bir Pazara Giriş Etkinliği olmaktadır.

Pitch Challenge Etkinlik Tarihi Belli Oldu

Ortalama 50 girişimle yaklaşık 3 saat süren, yatırımcılar ve sektör profesyonelleri ile sektör ayırt etmeksizin her aşamadan girişimin yer aldığı, şimdiye kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere 6 kez düzenlenmiş bu etkinlik her yıl belirli şehirlerde birkaç kere tekrarlanmaktadır.

 

Bu etkinlikte günümüze kadar yer almış 284 uniq girişim arasında en çok %12,1 oranı ile 34 tane HealthTech sektöründen start-up yer alırken onu girişimlerin %8,62’sı yani 24 girişim ile Oyun sektörü takip etmektedir. Eğitim, Malzeme, IoT, Saas, AI, Pazar yeri, Sosyal     girişim, Agritech, Fintech, Sürdürülebilirlik ve Gıda gibi ve pek çok farklı alanda faaliyet gösteren girişimler de yer almıştır.

 

Günümüze kadar 314 sunumun gerçekleştiği Pitch Challenge’da, bazı girişimler birden fazla kez yer alma fırsatı bulmuştur. Pitch Challenge’da üç kez yer alan startup’lardan Packard Air Conditioning Technology ve Sweephy, İstanbul ve Ankara’da yer alırken VisporClub, İzmir ve İstanbul’da sunumunu gerçekleştirdi.

Pitch Challenge’da Yer Alan Tüm Girişimler

İki kez sunum gerçekleştiren 24 girişim arasında Ankara ve İzmir’i tercih eden iki girişim KidLab, MegScope Medical Technologies & Health Services olmuştur. Önceden yatırım almış 55 start-up Pitch Challenge’da yer almış, 30 start-up ise Pitch Challenge’da yer aldıktan sonra girişimlerine yatırım almıştır. Umarız bu yatırımı alırken Pitch Challenge’ın ufak da olsa bir katkısı bulunmuştur.

 

*Bültenden Düzenlenmiştir.*

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.