Pazarlama Alanında Kullanabileceğiniz 7 Yapay Zekâ

Eskiden, yapay zekâ ancak bilim kurgu filmlerinde görebileceğimiz bir konuydu. Ama şimdi neredeyse her işimizi yapay zekâ ile halleder olduk.

Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen ai uygulamaları pazarlama alanında da aktif olarak kullanılıyor. Reklam, satış, pazarlama ve müşteri hizmetlerinin her aşaması ai uygulamalarıyla geliştiriliyor. Pazarlama alanında ai uygulamaları en çok sanal botlar oluşturmak için kullanılıyor. Yapay zekâ ile geliştirilen sanal botlar sayesinde emekten ve zamandan tasarruf ediliyor.

Müşterilerin her sorununu algılayabilen ve yaratıcı çözümleri birkaç saniyede üretebilen sanal botlar ile pazarlama dünyası yeni bir döneme merhaba dedi. Sanal botlar üstelik sadece pahalı markaların değil, küçük işletmelerin de ulaşabileceği ekonomik uygulamalar olduğu için herkesin faydalandığı bir teknoloji haline geldi.

Elbette pazarlama alanında kullanılan yapay zekâ uygulamaları sanal botlarla sınırlı değil. Günümüzde yapay zekâ ile geliştirilmiş binlerce pazarlama uygulaması var.

Pazarlama alanında kullanabileceğiniz en popüler 7 yapay zekâ aracı ise şunlar:

1.Sprout Social

sprout 1

Sprout Social, kullandığı yapay zekâ algoritmalarıyla pazardaki en iyi pazarlama araçlarından biri. Pazarlama alanıyla ilgili her şeyi tek bir platformda toplayan Sprout Social, işletmelerin gücünü sosyal medya aracılığıyla hızlandırmaktadır. Bu sayede hedef kitleyle güçlü bir etkileşim yaratmaktadır. Sprout Social kullanarak sosyal medyada markanızı ve şirketinizi en iyi şekilde ifade edebilirsiniz.

Sprout ile sosyal medyada müşteri hizmetlerinden dijital pazarlamaya kadar birçok pazarlama aşamasını yönetebilirsiniz. Rakiplerinizle ilgili raporlar oluşturabilir, iç görüler elde ederek hızlı kararlar alabilirsiniz. Sprout’un en çok kullanılan yapay zekâ aracı olmasının en önemli sebeplerinden biri ileri düzeyde pazar araştırması raporu sunmasıdır.

Şirketler bugün tüketici davranışını anlamak için duygu analizini kullanmaktadır. Sprout, sosyal medyada aldığınız müşteri etkileşimlerini analiz ederek müşterilerinizin duygu analizini yapar ve size bunları detaylı olarak yorumlar. Sprout saniyede 50 binden fazla mesajı işleyip analiz edebilir, birkaç saniyede size tutarlı raporlar sunabilir.

Sprout’un gücü bununla da sınırlı değil. Sprout aynı zamanda markanız ile ilgili olası krizleri ve riskleri size bildirerek önceden önlem almanıza yardım eder. Uygulamanın sunduğu bu erken kriz tespiti, onun dünya genelinde en çok kullanılan ai uygulaması olmasının belki de en önemli nedeni. Sprout aynı zamanda sosyal medya planlaması yaparak müşterilerinize ulaşmanızı hızlandırır. Sprout’un patentli ViralPost teknolojisi ile markanız profesyonellik kazanır. Önerdiği başlıklar, yeni fikirler ve gönderi tavsiyeleri ile hızlı bir şekilde sosyal medyanızı büyütebilir, müşteri potansiyelinizi artırabilirsiniz.

Üstelik bu özellik tüm sprout paketlerinde mevcut. Sprout’un sunduğu bir diğer hizmet ise müşteri ilişkileri optimizasyonu. Bugün pazarlamacıların çoğu müşteri hizmetini iyileştirmek için doğal dil işleme (NLP) teknolojisini kullanıyor. Sprout, müşteri destek taleplerini yönetmek için sohbet botları oluşturmanıza, müşteri sorularına cevaplar önermenize veya mesajları doğru ekibe yönlendirmenize olanak tanıyor.

Sprout’u ücrteli bir uygulama ve çeşitli özelliklere göre standart, profesyonel ve gelişmiş olmak üzere üç farklı paket sunuyor. Standart paketin aylık ücreti 249, profesyonel paketin aylık ücreti 399, gelişmiş paketin aylık ücreti ise 499 dolardan satışa sunuluyor.

2. Jasper

jasper ai 2

Jasper, yapay zekâ teknolojisi ile geliştirilmiş bir ai uygulamasıdır. Bu uygulama pazarlama alanında içerik üretmenize yardımcı olan gelişmiş bir araçtır. Jasper ile ürün tanıtım, sosyal medya, blog içeriklerinizi hızlı bir şekilde oluşturabilir, aynı zamanda otomatik eposta gönderileri hazırlayabilirsiniz.

Jasper yüzlerce şablonla birlikte 2500 farklı kategoriyi içinde barındırmaktadır. Bu şablonları ve kategorileri kullanarak pazarlama alanıyla ilgili ihtiyacınız olan tüm içeriği dakikalar içinde düzenleyebilirsiniz. İçerik üretmeyi oldukça kolaylaştıran Jasper ile reklam metinleri, ürün tanıtım sayfaları, blog gönderileri, eposta gibi bütün içeriklerinizi oluşturabilirsiniz.

3. Keyword Insights

keywords insight 3

Keyword Insights, yapay zekâ ile geliştirilmiş bir SEO aracıdır. İçerik araştırması, içerik oluşturma ve içerik optimizasyonu yapan Keyword Insights, pazarlama sektörü için geliştirilmiş güçlü araçlardan biridir.

Keyword Insights, içerik pazarlamacıları için eksiksiz bir içerik araştırma ve oluşturma aracıdır. Bu araç, anahtar kelime araştırması yapma ve içerik özetleri oluşturma konusunda zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmenizi sağlar.

Araç aynı zamanda bir ai yazı asistanıdır. Bu araçla sadece başlık veya anahtar kelime girerek web içerikleri oluşturabilirsiniz. Keyword Insights aşağıdaki konularda işinize yarayabilir:

Anahtar kelime önerme: Herhangi bir işletme için belirli bir konu etrafında hedeflenmiş anahtar kelimelerin geniş bir listesini oluşturur.

Anahtar kelime gruplama: Bu özellik, hedeflenen anahtar kelimeleri gruplayarak en doğru anahtar kelimeleri seçmenize yardımcı olur.

Yapay zekâ destekli içerik oluşturma: Yapay zekâ teknolojisiyle dakikalar içinde içerik özeti oluşturur. Özellikle büyük ölçekli içerikler yaratmayı düşünüyorsanız, bu, içerik özeti oluşturma özelliği zamandan ve enerjiden en az yüzde 70 oranında tasarruf etmenizi sağlar.

4. Surfer SEO

surfer seo 4

Surfer SEO, web sayfalarınızın içerik kalitesini artırmanıza yardımcı olan bir ai uygulamasıdır. İçeriklerinizin arama motoru sayfalarında (SERP’ler) sıralamasını mercek altına alır, sıralamada yükselmeniz için planlar ve raporlar oluşturur.

Arama terimi SERP’lerini analiz eder ve içeriğinizi en iyi sıralanan sayfaların durumlarıyla karşılaştırır. Anahtar kelimeleri ve diğer sıralama ölçütlerini değerlendirir ve içeriğinizi arama motoru optimizasyonu (SEO) için etkili öneriler sunar. Ayrıca, SEO içeriği oluşturmak için anahtar kelime önerileri ve araçlar hazırlar. Surfer SEO, özellikle bireysel girişimler, web site sahipleri, küçük işletmeler için oldukça faydalı bir uygulamadır.

5. Seventh Sense

seventh sense 5

Seventh Sense, müşterilerin davranışlarını analiz ederek pazarlamayı güçlendiren bir e-posta pazarlama aracıdır. Günümüzde müşterilerinize eposta gönderdiğinizde bu epostayı görebilme ihtimalleri oldukça düşüktür. Seventh Sense eposta gönderimi optimizasyonu ile müşterilerinizin gönderdiğiniz epostaları okuma ihtimallerini artırır.

Uygulama, e-posta kampanyalarını göndermek için en iyi zamanı ve günü analiz eder, öngörü modelleri oluşturur. Seventh Sense bu öngörüleri her bir müşteri profili için ayrı ayrı oluşturur ve hepsini yorumlayarak analiz eder. Seventh Sense aynı zamanda HubSpot ve Marketo ile entegre çalışabilmektedir.

6. Optimove

optimove ai 6

Optimove, müşteri davranışı ve bilgilerinin özetini çıkaran, kampanya performansını analiz eden, hiper-segmentasyonu, A/B testini ve çoklu kanal takibi sağlayan bir müşteri veri platformudur. Bu özellikler, hangi kampanyaların etkisiz olduğu veya hangi müşterilerin çok sayıda pazarlama e-postasına maruz kaldığı gibi ayrıntılar hakkında size detaylı bilgiler sunar.

Ai destekli, müşteri profillerini analiz eden bu uygulama, şirket kampanyalarınız için oldukça etkili bir araçtır. Optimove sunduğu pazarlama planı raporları, kampanya gösterge tabloları, net gelir artışları, müşteri davranışları, hedeflenen müşterileri özellikleri ve kişiselleştirme önerileri gibi pek çok kritik konuda size destek olur.

7. Tidio

tidio 7

Tidio, yapay zekâ destekli bir sohbet botu platformudur. Günümüzde müşteri hizmetlerine yönelik geliştirilen işletmeler tarafından en çok tercih edilen platformudur. Tidio ile web sitenizi ziyaret edenleri görebilir, müşterilerinizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını 7/24 otomatik sohbet botlarıyla çözebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YapayZeka İçeriklerimiz İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.