MetaGündem: 3 Nisan 2023

Metaverse ve NFT dünyasındaki gelişmeleri sizin için derledik.

Hugo Boss Sanal Bir Showroom ile Metaverse’e Giriyor

Bir Alman lüks moda şirketi olan Hugo Boss, Metaverse Moda Haftası 2023’te sürükleyici bir deneyim sunuyor. Markanın yeni sanal konumu, Exclusible ve Polycount işbirliğiyle oluşturuldu. Miami’de düzenlenen 15 Mart İlkbahar/Yaz 2023 Defilesinin bir “devamı” olarak hizmet ediyor. Metaverse web sitesi Spatial’da bulunan sanal showroom, insanlara Hugo Boss’a yeni bir bakış açısı sunuyor. Modellerin su üzerinde yürüyor gibi göründüğü markanın Miami defilesi, ilham kaynağı oldu.

Sanal mağazada gerçek dünya koleksiyonundan beş kıyafet sergileniyor. Farklı nude palette tasarlanan ürünler de markanın web sitesine bağlanarak metaverse kullanıcılarının tercih ettikleri kıyafetleri sadece birkaç tık ile satın almalarını sağlıyor.

meta nft

Binance, Bicasso’ya Erişimi Genişletti

Binance’in NFT jeneratörü Bicasso’nun dünya çapında kullanıma sunulması, Avrupa’da olumlu bir kullanıcı testini takip ediyor. Bicasso’ya Mart ayından itibaren dünya çapında 100.000 ek kullanıcı daha erişti. 29 Mart’a kadar kullanıcılar, “Binance” ve “Picasso” kelimelerinin birleşimi olan Bicasso sayesinde üretken AI kullanılarak yapılmış görüntüler oluşturdu, basabildi ve sahip olabildiler.

Kullanıcılar görselleri resmi profil resmi olarak ayarlayabilir, sosyal medyada paylaşabilir, BNB zincirinde NFT olarak basabilir veya cüzdanlarına aktarabilir. Heyecanlı deneyim süreci, yüksek hacimli kullanıcı isteklerinin bir sonucu olarak teknik zorluklarla karşılaştı ve beta çıkışından 2,5 saat sonra 10.000 NFT’lik hedefine ulaşarak beta testini sonlandırdı.

meta nft

Arsenal FC NFT Kampanyası Başlattı

Yeni nesil seyahatlerin lider sağlayıcısı Staynex, yepyeni bir NFT girişimi sunmak için Arsenal FC ile işbirliği yaptı. Taraftarlar yakında Arsenal Journey Pass aracılığıyla lüks konaklama yerlerine ve maç koltuklarına erişebilecekler. Yeni kampanya 7 Nisan’da, Enjinstarter platformunu kullanarak Opensea’da başlayacak.

Bir oyuna genel ve kulüp düzeyinde giriş ve 4 yıldızlı konaklama sağlayan 340 “Gooner” seviye NFT ve kutu koltuklara ve 5 yıldızlı konaklama yerlerine erişim sağlayan 60 “Efsanevi” seviye NFT olacak. BNB ağında toplam 400 NFT kullanıma sunulacak. Erken kayıt avantajlarının yanı sıra, başarılı teklif sahipleri, müşterilerin otel ve tatil köylerinde NFT tabanlı tatil paketleri satın almalarını sağlayan Staynex portalına da premium erişim elde edecekler.

meta nft

Papa John’s Foodverse Aracılığıyla Metaverse’e Girdi

Tanınmış bir pizza şirketi olan Papa John’s, OneRare foodverse aracılığıyla Metaverse’e girdi. OneRare, kullanıcıların yiyecekle ilgili oyunlar oynamasına, sanal olarak yemek yemesine ve gerçek öğünler için NFT alışverişinde bulunmasına izin veriyor.

Müşteriler artık Papa Johns’un NFT’lerini sitede bulunan birçok koleksiyon arasında bulabilirler. Süper Papa’nın Pizzası, Baharatlı Tavuk Çiftliği Pizzası ve Vegan Sheese Garden Özel Pizzası bu hediyelik eşyalara ilham kaynağı olacak. Bu ortaklıkla Papa John’s, Web3 alanına girerek markanın geçmişine değinecek ve sürükleyici bir deneyimin parçası olarak bazı tanınmış tariflerinin formüllerini ortaya çıkaracak. Papa John’s, değiştirilemeyen jetonları kullanarak, Starbucks gibi marka sadakatini teşvik etmeyi ve ödüllendirmeyi hedefliyor.

meta nft

Gucci ve Yuga Labs İşbirliği Yapıyor

Gucci, pazar lideri bir NFT firması olan Yuga Labs ile işbirliği yaptı. Gucci, sanal dünyadaki yeni fırsatları araştırmak için bir Web3 santrali ile çalışmaktan heyecan duyduğunu açıkladı. Teaser’a göre bu hikaye “fiziksel ve dijital dünya arasındaki sınırları bulanıklaştıracak.”

Twitter’ın NFT gruplarında, bu haber heyecan yarattı. Ortaklık hakkında henüz çok fazla bilgi bulunmuyor. Ancak geçmişte Meta Evrene giren benzer şirketler göz önüne alındığında, Gucci’nin giysilerini Yuga Labs ekosistemine dahil etme niyetinde olması mümkün görünüyor.

meta nft

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.