/

Meta, Açık Instagram ve Facebook Paylaşımlarını Kullanarak Yapay Zeka Eğitmeye Başladı

Meta

Meta, geliştirdiği yapay zeka araçlarının yeteneklerini geliştirmek ve eğitmek için açık Instagram ve Facebook paylaşımlarını kullandığını açıkladı. Yaptığı yapak zeka çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Meta, özel hesap ve paylaşımların bu çalışmalar doğrultusunda kullanılmadığını belirtti.

Meta tarafından, yapay zeka araçlarının eğitiminde açık Instagram ve Facebook paylaşımlarını kullandığını dair yapılan açıklamaların ardından şirketin global ilişkiler başkanı Nick Clegg, yeni yapay zeka modellerini oluşturmak için kullanılan verilerin metin ve görsel içeriklerdeb ibaret olduğunu ancak, özel paylaşımlara veya kişisel mesajlara müdahale edilmediğinin altını çizdi.

Meta kullanıcılarına ait özel bilgileri korumak için yüksek önlemler alındığını belirten Nick Clegg, bu önlemlere dair detayları ise henüz paylaşmadı.

Meta

Yapılan bu yapay zekayı eğitme çalışmalarının ilk ürünü ise kısa bir süre önce beta sürümü başlatılan Meta’nın sanal asistanı Meta AI ile denendi. Llama 2 adlı dil modeli ve Emu adlı metinden görüntü modeli kullanarak geliştirilmiş olan Meta AI araçlarının her ikisinin de Facebook ve Instagram gönderileriyle eğitildiği iddia edildi.

Nick Clegg yaptığı açıklamalarda Meta’nın yapay zeka eğitimi sırasında telif hakkıyla korunan içeriklerle ilgili yasal sorunlar ortaya çıktığında kullanıcıların haklarını koruma amacında olduğunu belirtti. Facebook ve Instagram politikalarına göre, kullanıcılar içeriklerini başkasının fikri mülkiyet haklarına zarar vermeden paylaşabilir ancak telif hakkı ihlali nedeniyle bir hukuki bir sürecin başlaması sürpriz olmayacaktır.

Google’dan Sürdürülebilirlik Hamlesi: Yeni Özellikler Tanıtıldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Teknoloji Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.