/

Luminar: Etki Buluşmaları “Medyada Etki” oturumuyla 15 Kasım Çarşamba saat 18.30’da CoBAC Workspace’te!

LuminAR

CoBAC WorkSpace ve Innovation for Development (I4D) iş birliğinde “sosyal, dayanışmacı ve yeşil ekonomi” temalarıyla dünyayı değiştirme fırsatını odağına alan “etki odaklı işleri” tartışmaya açacak etkinlik serisi Luminar: Etki Buluşmaları, 4. Oturumu olan “Medyada Etki” başlığı ile 15 Kasım’da CoBAC Workspace’te gerçekleşiyor!

İsmail Saymaz ve Orhun Canca’nın konuşmacı olarak katılacağı dördüncü buluşmamızın moderatörlüğünü Suncem Koçer üstlenecek. Dijitalleşen dünyada Medyada Etki’nin dönüşümünün geniş bir perspektifle ele alınacağı konuşmada geleneksel medyadan yeni medyaya geçiş süreci; yeni medya ile değişen gazetecilik anlayışı ve yeni nesil habercilik biçimleri ile ilişkisi gibi konu başlıkları tartışmaya açılacak.

Etkinliğe katılmak için buradaki linkten kaydınızı yapabilirsiniz!

  • Program

    18.30-19.00 Kokteyl
    19.00-20.30 Konuşma

  • Konuşmacılar

    İsmail Saymaz – Gazeteci ve Yazar
    Orhun Canca – Kurucu Ortak – Aposto

  • Moderatör

    Suncem Koçer – Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi

Neden Etki Buluşmaları?

Luminar

Küresel dünyada giderek artan eşitsizliklerin azaltılmasında kârlılık yerine toplumların refahını ve çevrenin iyi olma halini esas alan yaklaşımlar, kapsayıcı ve yeşil bir ekonomi vaadediyor. Etki odaklı girişimlerin bu hikâyenin yazımındaki payı büyük. Daha yaşanabilir bir dünyayı sosyal, dayanışmacı ve yeşil ekonomi temaları ile tartışmaya açan ‘etki odaklı girişimler’ değişimin dinamosu olma özelliği taşıyor.

Bu nedenle, değişimin öncüsü sivil toplum kuruluşlarından etki odaklı girişimlere, kurumsal sosyal inovasyonun amiral gemisi şirketlerden kamuda yenilikçi uygulama alanları tasarlayan bürokratlara, sosyal meseleler odağında çalışan tasarımcılardan yenilikçi finansman kaynaklarını etki dünyasına açan kaynak sağlayıcı kuruluşlara kadar pek çok kişi ve organizasyonu bir araya getirmeyi hedefleyen Luminar etkinlik serisi, bir çağrı olma niteliği taşıyor.

İsmini “ışık saçan, etki yaratan” anlamına gelen “luminary” kelimesinden alan Luminar, dar bir grup içinde sınırlı kalmış bir başlık olan ‘etki’yi anakımlaştırmak ve ‘etki ekosistemi’nin büyümesine katkı sağlamak için konuya ilgi duyan herkesi bir araya getirmek amacıyla, CoBAC WorkSpace ve Innovation for Development (I4D) ortaklığında 2022 yılında hayata geçirildi.

CoBAC Workspace hakkında

Luminar

2021 yılında İstanbul’un tarihî ve kozmopolit semtlerinden Eminönü’nde açılan CoBAC Workspace, “ortak iş, ortak sanat ve ortak kültür” mottosu ile profesyonel iş alanları ve yaşam arasındaki sınırları kaldırmayı, yaratıcılık ve üretkenlik için gerekli fiziksel ve sosyal koşulları sağlamayı hedeflere bir ortak çalışma, etkinlik, gelişim ve yaşam alanıdır.

Innovation for Development (I4D) hakkında

1667480421645 1

Güçlü ve adil bir toplum yaratma hedefiyle, kalkınma dünyasında özel politika gerektiren gruplar için kapsayıcı ve yenilikçi fikirler üretip bu fikirleri farklı sektörlerden paydaşlarla birlikte hayata geçiren bir sosyal tasarım ajansıdır.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize dahil olabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.