/

Yeni Nesil Karbon Teknolojileri Girişimi Palgae Nedir?

Palgae

2023 Mart ayında kurulan yeni nesil karbon teknolojileri geliştiren yerli girişim Palgae ile tanışın!

Palgae nedir?

Palgae yıldızlı 2 biyomühendis ile birlikte 2023 Mart ayında kurulan yeni nesil karbon teknolojileri geliştiren bir girişimdir.

Gıda ve tarım işletmelerinin azot ve fosfor oranınca zengin sularını alglerle temizlerken elde ettiği biyokütleyi yeni nesil malzemelere dönüştürerek sanayi, tekstil gibi endüstrilerde kullanılabilecek hammadde üretmekte.

Palgae

Kurulduğu ilk günden bu güne 6 farklı girişimcilik yarışmasında birincilik ödülü elde eden Palgae, Teknofest Pre-take off Çevre, İklim ve Enerji kategorisinde birincilik elde ederek 5-6 Aralıkta gerçekleşecek olan Türkiye’nin en büyük girişimcilik sahnesinde yer almaya hak kazanan girişimlerden biri oldu.

Global Social Impact birinciliği ile birlikte Kasımda Sırbistan Global Summit’e davet aldı. Aralık ayında Litvanya’nın merkezinde gerçekleşecek olan Women In Agrifood Summit 2023 Walk of Fame sahnesinde yer alacak girişimlerden biri olmuştur.

İlk pilot üretimini gerçekleştiren Palgae PoC denemelerine devam etmektedir.

Palgae’yi daha yakından tanımak için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Podcast Uygulaması Poddy, 85 Milyon TL Değerlemeyle İlk Yatırımını Aldı” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.