/

Ion Membranes, Yeşil Enerjiye Dönüşümü Hızlandırmak için 750.000 Dolarlık Tohum Finansmanını Tamamladığını Duyurdu

IoN Membranes

Temiz enerji teknolojileri alanında yenilikçi bir isim olan Ion Membranes, Fark Labs ve YEO Teknoloji ile stratejik iş birliği çerçevesinde 750.000 dolarlık tohum finansman turunun tamamlandığını gururla duyuruyor. Bu dönüm noktası niteliğindeki yatırım, Fark Labs’ın girişimcilik ve küresel iş geliştirme konusundaki uzmanlığı, YEO’nun enerji sektörü ve batarya teknolojilerindeki derin tecrübesi ile birleşiyor. Bu adım, Ion Membranes’in yeşil enerjiye geçişi hızlandırma ve bu kritik teknolojilerde tedarik güvenliğini sağlama misyonu için büyük bir ilerleme olacaktır.

2023 yılında Dr. Seda Köksal Yeğin ve Haluk Akçalı tarafından kurulan Ion Membranes, elektrolizörler, yakıt hücreleri ve piller için membran geliştirmeye odaklanmaktadır. Şirketin gelişmekte olan hidrojen ekonomisi için hayati öneme sahip yenilikçi çözümleri, daha yüksek performans, çevre yönetmeliklerine uyum, daha düşük maliyet ve dayanıklılık ile öne çıkmaktadır.

Ion Membranes’in Kurucu Ortağı ve CTO’su Dr. Seda Köksal Yeğin, “Membran geliştirme alanındaki yenilikçi teknolojimiz, nano ayırma sektöründe devrim yaratacak niteliktedir. Fark Labs ve YEO’nun desteği, çözümlerimizin Hidrojen teknolojilerine ve enerjide sürdürülebilirliğe yapacağı katkının önemli bir kanıtıdır” dedi.

Ion Membranes’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Haluk Akçalı ise şunları ekledi: “Bu finansman, Ion Membranes’in gelişimi ve hızla artan yeşil enerjiye dönüşüm projelerine hizmet edebilme kabiliyetinin güçlendirilmesi için kritik bir kilometre taşıdır. Vizyonu ve yaklaşımı ile bu değerli iş birliğini mümkün kılan, YEO ile tanışmamızda stratejik rol oynayan Reap Battery’nin CEO’su Dr. Alper Baykut’a minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Fark Labs’ın Kurucusu Ahu Büyükkusoglu Serter, “Ion Membranes, yatırımlarımızda aradığımız yenilikçi ruhu temsil etmektedir. Bu proje kuluçka programlarımızdan sürdürülebilirlik ile inovasyon odaklı girişimler çıkarma misyonumuzla tam olarak örtüşmektedir. Temiz enerji sektöründeki etkileyici yolculuklarında onları desteklemekten heyecan duyuyoruz” dedi.

YEO’nun CEO’su Tolunay Yıldız, “Ion Membranes ile iş birliğimiz ileriye dönük stratejik bir adımdır. Membran teknolojisindeki uzmanlıkları Hidrojen ekonomisinin geleceği için kritiktir ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan gurur duymaktayız” ifadelerini kullandı.

Ion Membranes, yenilikçi çözümleriyle yeşil enerji geçişinde kilit bir rol oynayacak şekilde konumlanmıştır. Bu finansman, yeşil enerji alanında önemli adımlar atacaklarının göstergesidir.

*Bültenden Düzenlenmiştir

*ChatGPT’nin yaratıcısı olarak bilinen OpenAI şirketinde son günlerde yaşanan üst düzey görev ayrılıkları ve birleşmelerini anlattığımız Gündem Analiz yazımıza buradan erişebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.