Instagram’ın Bu Özelliğinden Ne Kadar Haberdarsınız?

instagram

Büyük bir kitlesi olan sosyal medya platformuna birkaç ay önce yeni bir özellik daha eklendi!

‘Keşfet anahtar kelimeleri’

Yeni güncelleme ile birlikte Instagram, uygulamanın arama alanına bir ekleme daha yaptı. Artık, kullanıcılar anahtar kelime ile arama yaptıklarında, söz konusu kelimeyle ilgili etiket bulunmayan gönderilere de erişebilecek.

Instagram

Nasıl Erişebiliyoruz?

Örneğin “kış kreasyonu” hakkında atılmış gönderilere bakmak istiyorsunuz. Bu özellik, arama çubuğuna kelimeyi yazdığınızda sadece kış kreasyonu hakkında atılmış gönderilere ulaşmanızı mümkün kılıyor. Hem de bu gönderiler hashtag ile birlikte paylaşılmamış olsa bile!

Şirket birkaç ay önce İngiltere, ABD, İrlanda ve Kanada da dahil olmak üzere birçok farklı ülkede yeni özelliği aktif hale getirdi. Şimdilerde ise Türkiye’de de bu özellik kullanıma açıldı. Instagram’ın arama algoritması şu ana kadar sadece hashtag’leri ve hesapları kapsayacak şekildeydi.

Şirket sözcüsü konuyla alakalı olarak şu açıklamaları yapmıştı:

‘İçerik türü, altyazılar, yayınlandığı zaman ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi faktörü dikkate alıyoruz. Ayrıca sizinle en alakalı yüksek kaliteli içeriği bulmak için makine öğreniminden yararlanıyoruz.’

Instagram

Yeni sürülen bu özellik sayesinde Instagram kullanıcıları aslında Google’daki veya Pinterest’deki gibi arama yapabilecekler. Instagram’ın da bu uygulamalardan esinlendiği aşikâr. Aslında bakarsanız Pinterest bu özelliği ile epey bir yatırım almıştı. Instagram’ın da bu yönden yatırım alıyor olması olası.

Instagram Nedir? 

Temelinde fotoğraf ve kısa video paylaşımı olan Instagram, filtrelerle fotoğrafları daha eğlenceli bir hale getirmesinin yanında hızlı, pratik, eğlenceli ve kolay bir arayüze sahip olan ücretsiz bir uygulamadır. Sosyal ağ özelliği taşımaktadır. Çünkü Instagram’da sosyal ağlara has üç özellik de bulunuyor. Bunlar; etkileşimlilik, paylaşımlılık ve katılımcılık.

instagram

Instagram’ın Özellikleri

Instagram bünyesinde, birçok özellik barındırmaktadır. İşte Isntagram’ı Instagram yapan tüm özellikler;

Fotoğraf

Instagram’da çeşitli filtre ve efektler kullanılarak resim ve fotoğraflar düzenlenebilmekte ve paylaşılmaktadır. Görseller ayrıca çeşitli boyutlarda ayarlanabilmektedir. Paylaşıma; açıklama, hashtag eklenebilmekte ve kişiler etiketlenebilmektedir.

Video

Instagram’da çeşitli fitre ve efektler kullanılarak video paylaşımı yapmak mümkündür. Paylaşıma; açıklama, hashtag eklenebilmekte ve kişiler etiketlenebilmektedir.

Direkt Mesaj

Instagram’da kişiler arası mesajlaşmayı temsil eden özelliktir. Eğer mesaj atılan kullanıcı ile karşılıklı takipleşilmiyorsa bu mesajlar diğer kutusuna düşmektedir.

Canlı Yayın

1 saate kadar sınırlı olan sürede canlı yayın açılabilmektedir. Canlı yayınlar sayesinde takipçilerinizle anlık etkileşime geçebilirsiniz. Canlı yayın sırasında kullanıcılar yayına çeşitli emojiler gönderebilmekte ve yorum yapabilmektedir.

Hikayeler (Stories)

Snapchat’in bir özelliği olan “hikaye” paylaşımı Instagram’da da kullanılmaktadır. Hikayede, 24 saat süreli fotoğraflar ve videolar paylaşmak mümkündür. Hikayeleri ilgi çekici hale getirmek için kullanıcılar hikaye paylaşırken aynı zamanda yer bildirimi, gif, etiket, emoji, soru – cevap, şarkı sözü ya da yazı eklenebiliyor.

IGTV (Instagram Tv)

Instagram’da normalde video paylaşmak isterseniz bunun süresi 1 dakikadır. Hikayelerde paylaşılan videoların süresi ise 30 saniyedir veya 15 saniyedir. Instagram, bu kısıtlamalardan sıkılan kullanıcılar için 1 saatlik dikey videoların paylaşılacağı IGTV’yi duyurdu. Bu özellik, Instagram’ı Youtube’a rakip yapabilir.

Arşiv

Instagram’da bir paylaşımı silmek istemeyen ancak bir süreliğine paylaşıma kapatmak isteyen kullanıcılar bu içeriği Arşiv’e atabilmektedir. Arşiv’de ayrıca belli bir süreye kadar hikayeler de yer saklanmaktadır.

Hareketler

Bu özellik Instagram odağında zaman yönetimi yapmak için sunulmuştur. Kullanıcının Instagram’da geçirdiği günlük ve haftalık süreyi Hareketler sekmesinden öğrenmesi mümkündür.

Kaydedilenler

Instagram’da herhangi bir sayfada gördüğünüz bir içeriği yeniden izlemek / görmek isterseniz onu kaydetmeniz mümkündür. Instagram “Kaydet” özelliği ile kullanıcılara çevrimdışı olsalar bile kaydettikleri içerikleri görmelerini sağlıyor.

Öne Çıkan Hikaye

Instagram’da paylaşılan hikayeler 24 saat sonra silinmektedir. Ancak bazı hikayeler silinmeyecek kadar önemli ve özeldir. Instagram herkese açık şekilde hikaye arşivi oluşturmak isteyen kullanıcılar için Öne Çıkan Hikaye özelliğini aktif etmiştir.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Canva Nasıl Kullanılır?

Snapchat, Gençleri Daha İyi Koruyacak Bir Özellik!

Sürdürülebilirlik Alanında Girişiminiz mi var ? O halde Solution Challenge Incubation Programı Sizleri bekliyor !

Yıkılmadım Ayaktayım ; Youtube , ‘Youtube Originals’ içeriklerin büyük bir kısmını sonlandırdı

Popüler NFT Pazar yeri OpenSea, Kripto Para Cüzdanı Dharma Labs’i Satın Alıyor

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.