/

Sürdürülebilirlik Alanında Girişiminiz mi var ? O halde Solution Challenge Incubation Programı Sizleri bekliyor !

Bu yıl ikincisi düzenlenecek  Solution Challenge Incubation  Programı(SCIP) yeni girişimlerini bekliyor. Peki  SCIP nedir , süreç nasıl işliyor ve başvuru için önemli tarihler nelerdir gelin hep beraber inceleyelim.

Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek  Solution Challenge Incubation  Programı(SCIP) yeni girişimlerini bekliyor

 

Solution Challange Incubation Programı Nedir?

Google DSC ve Üretken Akademi iş birliğinde ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Solution Challange Incubation Program, 10.000’den fazla kişiye ulaşarak  Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik 10 sosyal girişimin ortaya çıkmasını sağladı.

 

Programda yer alan projeler Google’ın global yarışması olan Google Solution Challange’da ülkemizi temsil ederken, en iyi 50 takım arasına Türkiye’den 6 ekibin yer almasıyla beraber Türkiye toplam puan ortalamasında birinci sıraya yükseldi.

 

Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek  Solution Challenge Incubation  Programı(SCIP) yeni girişimlerini bekliyor

 

 

 

Süreç Nasıl İşliyor ve Önemli Tarihler Nelerdir ?

 

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan programda ana odak noktası, 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yönelik katma değerli sosyal girişimlerin ortaya çıkması olacak. Bu kapsamda katılımcıları temel girişimcilik ve teknik eğitimlerin yanı sıra başta 200’den fazla sektörel uzmanın yer aldığı mentorluk faaliyetleri, birbirinden öğrenme ortamı sunan networking etkinlikleri ve her hafta bir misafir konuşmacının yer aldığı webinar yayınları bekliyor.

 

Toplamda 3 aşamadan gerçekleştirilecek program çerçevesinde 17/01/2022 tarihinden itibaren katılımcılara ilk olarak ekip dinamikleri, fikir geliştirme ve fikir doğrulama süreçlerini içeren 4 haftalık çevrimiçi temel girişimcilik eğitimi sunulmaktadır. Programın ilk aşamasını başarıyla tamamlayan katılımcılar, 4 farklı odakta gerçekleşecek olan hackathon aşamasına katılmaya hak kazanır. Hackathonlar aşamasında, mentorluk faaliyetlerinin yanı sıra odak temalara ilişkin derinlemesine eğitimler verilmektedir.

 

11-12-13 Şubat 2022 tarihinde Flutter, 18-19-20 Şubat 2022 tarihinde People, 25-26-27 Şubat 2022 tarihinde Prosperity&Peace ve son olarak 4-5-6 Mart 2022 tarihinde Planet ana başlıklarında hackathonların gerçekleşeceği programın ikinci aşamasında dereceye giren ekipler , SCIP’in üçüncü aşaması olan ön hızlandırma programına kabul edilecekler.

 

14/03/2022 – 31/03/2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ön hızlandırma programında katılımcılara ürün geliştirme, pazarlama&satış, finans&yatırım ve stratejik yönetim süreçlerini içeren 4 haftalık çevrimiçi fonksiyonel girişimcilik eğitimi sunulmaktadır. Bunun yanı sıra katılımcılara haftalık eğitim içeriği ile paralel sektörel uzman isimlerin katıldığı webinar yayınları, birbirinden öğrenme ortamı sunan networking etkinlikleri ve 10’ar ekiplik özel sınıflara katılım imkanı sağlanmaktadır.

 

Siz de sürdürülebilirlik odağında kendi girişiminizi kurmak, Google Solution Challange’da finalde yer alarak ülkenizi temsil etmek istiyorsanız Solution Challange Incubation Program’a başvurmayı unutmayın!

Daha fazla bilgi ve başvuru için: https://www.scincubationprogram.com/

Unutmayın, 11/02/2022 tarihine kadar devam edecek olan ve 17/01/2022 tarihinde başlayan temel girişimcilik eğitimlerini, bilgi ve başvuru linkinden kayıt olup direkt olarak almaya başlayabilirsiniz!

*Bültenden düzenlenmiştir.

Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına yönelik olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek  Solution Challenge Incubation  Programı(SCIP) yeni girişimlerini bekliyor

Girişim Haberleri Kimdir?

Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Instagram hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz

Linkedin hesabımıza buradan ulaşabilirsiniz

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.