Instagram, Reels Süresini Uzatıyor

Instagram

Öncelikle Snapchat’ten hikaye özelliğini alan daha sonra 2020 yılında TikTok ile rekabet edebilmek için dikey format içeriği olan Reels özelliğini tasarlayan Instagram, şimdi de TikTok’tan süre düzenleme özelliğini alıyor.

Şimdiye kadar en fazla üç dakikalık videolar yüklenebilen Instagram’ın Reels kısmına artık on dakikalık videolar yüklenebilmesi için çalışmalara başlandı. Instagram, tıpkı TikTok’un geçtiğimiz sene yaptığı gibi on dakikalık videolar için bir deneme süreci başlatacak.

Instagram

Rekabetin her geçen gün arttığı bu dönemde yeni bir özellik geliştirmek yerine Instagram’ın rakiplerini takip edeceğinin ilk sinyali ise Alessandro Paluzzi’den geldi. Deneme sürecindeki özellikleri keşfetmesiyle bilinen Paluzzi, X üzerinden yayınladığı bir gönderisinde Instagram’ın Reels süresini 10 dakikaya yükseltme üzerine çalışmalara başladığını belirtti.

Meta tarafından yapılan açıklamalar ise Alessandro Paluzzi’nin paylaştığı görselleri doğrular nitelikte. Ancak Meta, bu özelliğin şimdilik sadece kurum içerisinde bir deneme sürecine tabi olduğunu, henüz kullanıcı tabanına açılmadığını belirtti.

 Sosyal Medyada Taklit Oyunları Devam EdiyorInstagram

Sosyal medya platformları her geçen gün yeni özelliklerle kullanıcılarına hitap etmeye çalışıyor gibi görünse de aslında birbirlerini taklit etme yarışı içindeler. Instagram, TikTok’un başarısını gördü ve ona benzer özellikler geliştirme yoluna gitti, TikTok ise YouTube’dan ilham alarak içerik üreticilerine daha fazla seçenek sunmaya çalışıyor, YouTube, kısa video içerikleriyle tıpkı Instagram ve TikTok gibi dikey formata odaklanmaya başladı, Meta ise X’e rakip olarak ikiz kardeşi Threads’i tasarladı…

Bu rekabet, kullanıcıların beklediği yenilikten çok, benzer özelliklerle aynı şeyleri sunma hizmetine dönüşüyor diyebiliriz. Sonuç olarak, sosyal medya devleri gerçekten özgün ve yaratıcı bir yol mu izliyorlar, yoksa sadece takipçi sayısını artırmaya mı odaklanıyorlar sözü siz okuyucularımıza bırakıyoruz.

Google Flights’tan Ucuz Rezervasyon Hamlesi” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.