Instagram Reels İçeriklerinin Etkileşimi Yüzde 55 Daha Fazla

Instagram Yorumlarına Anket Geliyor

Yapılan araştırmalara göre, Instagram Reels içerikleri diğer sosyal medya platformlarındaki içerikleriden daha büyük etkileşime sahip. Özellikle TikTok ve Youtube baz alındığında, Instagram Reels’ın etkileşiminin yüzde 55 daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Markalar konvansiyonel medyadan kaçıyor!

Uzun bir süre önce markalar yavaş yavaş konvansiyonel medyadan sosyal medya platformlarına geçiş yapmaya başlamıştı. Bu köklü değişimin nedeni ise değişen dünyaya ayak uydurma çabası diyebiliriz.

İnsanların her gün uyandığında yaptıkları ilk işin sosyal medya hesaplarını kontrol etmek olduğu bir dönemde, şirketler ve markalar artık yüzlerini tamamen bu platformlara çeviriyor.Instagram ReelsEskiden marka bilinirliğini arttırmak, yeni bir ürünü veya hizmeti tanıtmak amacıyla hazırlanan pazarlama/reklam çalışmalarında “Televizyon Ünlüsü” olarak adlandırılan kişileri görürdük. Ancak markaların sosyal medya gücünün farkına varmasıyla bu kişilerin yerini TikTokerlar, YouTuberlar ve Influencerlar aldı.

Son dönemde geniş kitlelere ulaşmanın anahtarı olarak görülen Influencerları sadece Instagram hikayesinde bir ürün tanıtırken değil, markanın reklam filminde, sosyal medya hesaplarında hatta yollarda billboardlarda görüyoruz. Sosyal medyanın gücü gittikçe büyürken Instagram’ın en çok etkileşim alınan Reels sürelerini arttırması da kaçınılmaz oldu.

Instagram’ın Reels süresi hakkında yaptığı çalışmalara detaylı bir şekilde değindiğimiz içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.