//

Global Girişimlerden Haberler

Global Girişimlerden Haberler

Girişim ekosisteminde Dünyada yaşanan gelişmeleri sizler için derledik, keyifli okumalar

Octopus Energy Group 220 Milyon Euro Fon Oluşturdu

Yeşil teknoloji geliştirme hedefiyle yola çıkan Octopus Energy Group 220 milyon euro’luk fon oluşturdu. Sürdürülebilir çözümler üreten şirket Avrupa ülkelerinin gaz ithalatına bağımlılığını azaltmayı hedeflerken bu hedef doğrultusunda 220 milyon Euro fon oluşturdu. Bu fon Avrupa’da sürdürülebilirlik adına çalışan erken aşama girişimleri destekleyecek

 

Global Girişimlerden Haberler

 

Twitter, Poadcast özelliğini getiriyor

Son zamanlarda ciddi bir popülerlik kazanan poadcast özelliği Twitter’a geliyor. Şirket tarafından yapılan araştırmaya göre ABD’de Twitter kullanan kişilerin %45’i aynı zamanda poadcast dinliyor. Şirket bu araştırmayı baz alarak insanların ilgi alanlarına göre karşılarına poadcast çıkarmayı hedefliyor. Bu hedef karşısında Twitter kişilerin dinleyecekleri poadcast içeriklerini spaces sekmesinde açılan stations adında özel bir alana yüklemesi bekleniyor. Şu an deneme aşamasında olan bu özelliğin önümüzdeki süreçte herkese açık hale gelmesi bekleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

Celonis,1 Milyar Dolar Yatırım Aldı

Veri madenciliği sayesinde şirketlerin verimsizlik problemini çözme hedefiyle yola çıkan Celonis, 13 milyar dolar değerleme üzerinden 1 milyar dolar yatırım aldı. Almanya merkezli girişim aldığı bu yatırımı ürün inovasyonu konusunda geliştirme yapmak ve Avrupa’da satın almaları genişletmek için kullanacak.

 

 

Global Girişimlerden Haberler

 

Alloy, 52 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Bankalar ve Fintech şirketleri için müşteri verilerine erişimi ve kontrol etmelerini kolaylaştıran New York merkezli Alloy 1,5 milyar değerleme üzerinden 52 milyon dolar yatırım aldı. Alloy aynı zamanda kredi verme ve işe alım süreçlerini de otonom hale getiriyor. Şirketin müşterileri arasında Gemini, Petal gibi şirketler bulunuyor.  Haberin detayları: https://www.girisimhaberleri.com/alloy-52-milyon-dolar-yatirim-aldi/

 

Global Girişimlerden Haberler

OneSignal, 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Şirketlere müşteri etkileşimi konusunda çözüm sunan Kaliforniya merkezli  OneSignal 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirketler için sezgisel kişileştirme ,analiz ve API gibi araçları kullanarak müşterileriyle iletişimlerinde iyileştirmeler sunan One Signal 1.7 milyondan fazla şirket tarafından kullanılıyor

 

Global Girişimlerden Haberler

PlayStation, Savage Game Studios’u Satın Aldı

Oyun sektörünün büyük bölümünü içine alana PlayStation Finlandiya merkezli mobil oyun geliştiricisi Savage Game Studios’u satın aldı. Savage Game Studios tarafından finansal detayları açıklanmazken satın almanın PlayStation’nın mobil oyun sektöründe büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

 

Zilliz, 60 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Çin merkezli veri girişimi Zilliz 60 milyon dolar yatırım aldı. Veri işleme alanında hizmet veren Zilliz dağınık verilerin uygulama geliştiricileri tarafından işlenmesine olanak sağlıyor. Zilliz aldığı bu yatırımla birlikte ABD faaliyetlerini hızlandırmak ve San Francisco merkezini büyütmek için kullanacak.

 

Global Girişimlerden Haberler

Digital Diagnostics, 75 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Hastalık teşhisi alanında hizmet sunan ABD merkezli girişim Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldı. 2010 yılında kurulan girişim IDx-DR adlı yapay zeka destekli cihazları sayesinde diyabet temelli çeşitli hastalıkları teşhis edebiliyor. Şirket aldığı bu yatırımla birlikte cilt kanseri teşhisi konusunda yeni teknolojiler üretmeyi hedefliyor.  Haberin detayları: https://www.girisimhaberleri.com/digital-diagnostics-75-milyon-dolar-yatirim-aldi/

Global Girişimlerden Haberler

Inovo VC, 100 Milyon Euro Fon Oluşturdu

Polonya merkezli yatırım şirketi Inovo VC 100 milyon euroluk fon oluşturdu. Oluşturulan bu fon ile birlikte teknoloji girişimlerine tohum öncesinden başlanarak seri B yatırım turuna kadar 500 bin euro ile 4 milyon Euro arasında yatırım yapılması bekleniyor. Fonun büyük kısmını Polonyalı girişimler için ayıran fon toplamda 20-30 girişime yatırım yapacak.

Global Girişimlerden Haberler

Claret Capital, 297 Milyon Euro Fon Oluşturdu

İngiltere merkezli yatırım şirketi Claret Capital , 297 milyon Euro fon oluşturdu. Claret Capital oluşturduğu bu yeni fonla birlikte Avrupalı yaklaşık 60 girişime yatırım yapmayı hedefliyor. Şirket yatırımlarını  minimum 1 milyon Euro maksimum ise 50 milyon Euro olacak şekilde dağıtmayı planlıyor.

 

Global Girişimlerden Haberler

Netflix Reklamlı Versiyonun Ücret Bilgileri Sızdı

Aylar önce aktardığımız habere göre Netflix reklamlı abonelik modeline geçiş yapmaya hazırlandığını sizlerle paylaşmıştık şimdi ise bu yeni abonelik modelinin Markalara ilettiği reklam ücretleri sızdı. Netflix markalardan 1000 görüntülenme başına 65 dolar istediği ortaya çıktı.

Global Girişimlerden Haberler

SeatGeek, 238 Milyon Dolar Yatırım Aldı

New York merkezli Online bilet satış platformu SeatGeek, 238 milyon dolar yatırım aldı. Tiyatro, spor müsabakaları, standup ve konser gibi etkinliklerin online bilet satışını üstlenen SeatGeek Accel’in liderlik ettiği Seri E yatırım turunda 238 milyon dolar yatırım aldı. Aldığı bu yatırımla birlikte değerlemesi 1 milyar doları aşarak Unicorn olmayı başardı.

Global Girişimlerden Haberler

Kli Capital 50 Milyon Dolar Fon Oluşturdu

New York merkezli yatırım şirketi Kli Capital 50 milyon dolar fon oluşturdu. Oluşturulan bu fon şirketin oluşturduğu 3.fon olma özelliğini taşırken geride kalan iki fon’da toplam 79 startup’a yatırım yapıldı. Şirket oluşturulan bu fonu İsrail ve Amerika’da tohum aşamadaki girişimler için kullanacak. Şirketin girişimlere 1.5 milyon dolara kadar yatırım yapması bekleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

Planted, 72 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Gıda teknolojileri alanında çalışmalar yapan İsviçre merkezli Planted 72 milyon dolar yatırım aldı. Çeşitli teknikler kullanarak bezelye bazlı vegan tavuk üretimim yapan şirket aldığı bu yatırımla beraber Avrupa pazarında genişlemeyi hedefliyor. Haberin detayları: https://www.girisimhaberleri.com/planted-72-milyon-dolar-yatirim-aldi/

 

Global Girişimlerden Haberler

MedGenome, 50 Milyon Dolar Yatırım Aldı.

Biyoteknoloji alanında çalışmalar yapan ABD merkezli MedGenome 50 milyon dolar yatırım aldı. 2013 yılında kurulan girişim ilaç keşfi ve hastalık teşhisi konusunda DNA dizileme teknolojisini kullanarak bu alanda çözümler üretmeyi hedefliyor. MedGenome şu an yaklaşık 10 bin doktor ve 4 bin hastanelik bir ağa sahip.

 

Global Girişimlerden Haberler

Sony Music, Triller’a Dava Açtı

Sony Music, video uygulaması Triller’a dava açtı. Batmak üzere olduğu söylenen Triller kurulduğu günden bugüne kadar toplam 300 milyon dolar yatırım aldı. Sony Music ise Triller’a telif ödemelerinin geciktiği ve müzik şirketlerine 100 milyon dolardan fazla borcu olduğu gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığı söyleniyor.

Global Girişimlerden Haberler

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.