//

Digital Diagnostics, 75 milyon dolar yatırım aldı!

Digital Diagnostics, 75 milyon dolar yatırım aldı
Digital Diagnostics 2010 yılında kurulmuştu. Şirketin kuruluş amacı, şeker hastalarında görülen göz rahatsızlıklarından biri olan “diyabetik retinopati” hastalığını teşhis etmekti. Günümüzde pek çok farklı hastalığı teşhis edebilen ve buna odaklanan Digital Diagnostics 75 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Digital Diagnostics 130 milyon doları geçti!

Şirket, tam tamına 75 milyon dolarlık yatırım aldı. Gerçekleşen yatırım turu, KKR liderliğinde yapıldı. Diğer katılımcılar arasında Cedar Pine, Kinderhook, 8VC, Optum Ventures, OSF Ventures, Gundersen Health System, Edward-Elmhurst Health Venture Capital ve Iowa Üniversitesi yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı (alınan yatırım ile birlikte) 130 milyon dolar seviyesini geçti!
Merkezinin ABD’de yer aldığı Digital Diagnostics, şeker hastalarında görülen göz rahatsızlığı olarak tanımlanan diyabetik retinopati hastalığını teşhis etmek için ortaya çıkmıştı. Bunun için 2018’de FDA’dan onay aldığı yapay zeka sistemi  IDx-DR’i geliştirmişti. Digital Diagnostics dermatolojik hastalıklar üzerine çalışan 3Derm Systems’ı satın aldığını duyurmuştu.
Dünyada en sık karşılaşılan hastalıklardan biri olan diyabet, dijital sağlık ve sağlık teknolojisi içinde oldukça popüler bir alan olarak görülüyor. Çünkü 2019 yılında 28,7 milyon kişiye diyabet teşhisi konuldu. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045’e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona gelecek. Bu nedenle bu alana yapılan yatırımlar her geçen gün artış gösteriyor.

“Amacımız bu hizmeti çok sayıda hasta için erişilebilir kılmak”

Digital Diagnostics

Geçen Şubat ayında diyabet konusuna odaklanan Glooko, AI tabanlı diyabet bakım araç üreticisi xbird’ü satın aldığını açıklamıştı. Glooko tarafından satın alımla ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmamıştı. xbird’ün CEO’su ve kurucu ortağı Sebastian Sujka, “Amacımız, şeker hastalığıyla yaşayanlar için dijital sağlık çözümleri tasarlamaya devam etmek ve mümkün olduğunca bu hizmeti çok sayıda hasta için erişilebilir kılmak” demişti.

2015 yılında Berlin’de kurulan şirket, Jonas Harder, Matteo Carli, Sebastian Sujka ve Silvan Türkcan tarafından faaliyete geçmişti. xbird, sensör ve giyilebilir cihazlar tasarlaması ile biliniyor. Bu araçlar, hastaların kan şekerini kontrol etmeyi sağlıyor. Oldukça önemli bir noktaya parmak basan şirket kan şekeri kontrolü yaparak, şeker hastalığının seyri açısından büyük önem taşıyor.

Hastalıkları teşhis etmek için yapay zeka teknolojisinin kullanımı ve bu girişimlere yapılan yatırımlar da dikkat çekmeye başladı. Dün dijital sağlık girişimi Ubie 26,2 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Ubie, yapay zeka teknolojisini kullanarak hastalıkları semptomlar üzerinden teşhis ediyor. Şirket, hastalığı doğru teşhis etmek ve hastalıkla ilgili daha ayrıntılı bir sonuç ortaya koymak için kullanıcıyı 20 soruluk bir teste tabii tutuyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.