//

Ubie, 26,2 milyon dolar yatırım aldı.

Ubie

Norinchukin Capital, Nventure Capital, Daiichi Life Insurance, Egg Forward ve Suzuken’in katıldığı yatırım turunda Ubie, 26,2 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turu ile birlikte şirkete yapılan toplam yatırım miktarı yaklaşık 60 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Ubie hangi alanlarda hizmet veriyor?

Ubie

2017 yılında Japonya’da faaliyete geçen Ubie, yapay zeka desteği ile hastalıkları semptomlar üzerinden teşhis ediyor. 20 soruluk bir test sonrası hastalığı doğru teşhis eden ve hastalıkla ilgili detaylı bir analiz ortaya çıkaran girişimin aylık 5 milyon kullanıcıya sahip olduğunu da belirtelim. Girişim, tüm paydaşlar ile de yakın ilişkiler kuruyor. Hastalar ve sağlık kuruluşları ile sürekli kontak halinde bulunan Ubie’nin veritabanı da oldukça sağlam. Yaklaşık 75 doktor tarafından hazırlanmış 50.000’i aşkın tıbbi makale barındıran veri tabanı Ubie’nin en güçlü yanlarından. Bugüne kadar yaklaşık 30 ilaç firması ile ortaklık sözleşmesi imzalayan girişim, gelen yatırımı ise ABD pazarı için kullanacak.

Sağlık girişimleri, yatırımcılar tarafından yakın markaj altında.

Ubie

Dijital sağlık alanına odaklanan Asya merkezli firmalar son dönemde aldıkları finansmanla öne çıkıyor. Yapay zekâ odaklı bir sağlık firması olan AIRS Medical, dün 20 milyon dolarlık bir yatırım aldığını açıkladı. 20 milyon dolarlık yatırımda Klim Ventures, Hanwha Life ve Q Capital Partners yer aldı. Şirket bu yatırımı pazarın genişletilmesi için kullanacağını duyurdu. 2018 yılında kurulan firma, robotik teknolojiler ve teşhis prosedürleri sağlamasıyla öne çıkıyor.

AIRS Medical hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının deneyiminlerini daha iyi bir seviyeye taşımak için hizmet sunuyor. Şirket, rahatsızlıkları tanımlamak için MRI görüntülerini kullanıyor. Geçen yıldan bu yana, MRI rekonstrüksiyon yazılımı bir yılda yaklaşık 130.000 görüntüyü incelemişti. İşletme geçtiğimiz Mart ayında artiQ firmasını satın almıştı. Öte yandan şirketin; Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve diğer ülkelerde de büyümek istediği biliniyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.