//

Planted, 72 milyon dolar yatırım aldı!

Planted, 72 milyon dolar yatırım aldı!

Merkezinin İsviçre’de yer aldığı ve bitki bazlı alternatif et üreticisi olan Planted geçtiğimiz Mart ayında, A serisi yatırım turunda 18 milyon dolar yatırım almıştı. Aynı yılın Ağustos ayında ise 21 milyon dolar daha yatırım alan girişim, bu yıl da 72 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı!

Planted toplamda 125 milyon dolar yatırım aldı

Planted tarafından edinilen bilgilere göre şirket, B serisi yatırım turunda 72 milyon dolar yatırımın sahibi oldu. Planted’ın 72 milyon dolarlık yatırım turu, Fransa merkezli LVMH şirketinin yatırım kolu olan LCatterton‘ın liderliğinde yapıldı. Yatırım turuna, L Catterton haricinde şirketin eski yatırımcıları arasında bulunan Vorwerk VenturesMovendo ve Yann Sommer katılım sağladı.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre alınan bu yeni yatırım, şirketin global büyümesi ve ürün çeşitliliğinin artırılması için kullanılacak. Alınan son yatırım ile birlikte girişimin bu zamana kadar aldığı toplam yatırımın 125 milyon dolara ulaştığını da hatırlatmak gerekiyor!

4 binden fazla market ve restoranda ürünleri yer alıyor

2019 yılında Christoph JennyEric StirnemannLukas Böni ve Pascal Bieri tarafından Zürih’te kurulan Planted, ayçiçek yağı, bezelye lifi, bezelye proteini ve su ile hem domuz eti hem de tavuk eti oluşturabilmesi ile dünya üzerinde bir gündeme sahip olmuştu. Şu an için İsviçre, Almanya, Fransa ve Avusturya’da aktif olarak hizmet vermeye devam eden girişim, aldığı yatırımla birlikte Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’da hizmet vermeyi hedefliyor.

Planted’ın bir sonraki hedefleri arasında ise Birleşik Krallık ve İtalya pazarları yer alıyor. Planted tarafından üretilen bitki bazlı etlerin şu an için 4 binden fazla market ve 3 binden fazla restoranda bulunabiliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.