/

Fintek Ekosisteminin Yeni Oyuncusu KrediKarti.co, 500 Bin Dolar Değerleme İle Yatırım Aldı

Türkiye ve dünya fintek ekosistemine yeni çözümler sunmayı amaçlayan KKC Finansal Yazılım Teknolojileri AŞ, 500 Bin Dolar değerlemeyle tohum öncesi yatırımı alarak, girişimcilik ekosisteminin yakından tanıdığı Cem Dişbudak ve Can Dişbudak tarafından İstanbul merkezli olarak kuruldu. Melek yatırımcı Sevda Taner önderliğinde, Sema Sarsar ve Nazan Zeybek’ten yatırım alan girişimin ilk ürünü olan KrediKarti.co; kredi kartı, kredi ve bankacılık dikeyinde son kullanıcılara çözümler sunuyor.

kredikartico1 1

Projenin ilk aşamasında bankalarla kullanıcılar arasında köprü görevi gören KrediKarti.co, yakın zamanda finansal farkındalık ve finansal ürünler dikeyinde yeni çözümleri de portföyüne eklemeyi planlıyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin açıkladığı verilere göre Haziran 2023 itibariyle Türkiye’de kullanılan toplam kart sayısı 366,8 milyon, kredi kartı sayısı ise 108,3 milyon adete ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kartlı ödemelerde harcanan miktar ise %109 artış göstererek  638.7 milyar TL oldu.

KrediKarti.co da bu noktada özellikle hangi satın alma aşamasında hangi kredi kartı kullanılmasının kullanıcı için daha tasarruflu olabileceğini, kart ve ihtiyaç kredisi kampanyalarından kullanıcıları haberdar etmeyi ve kullanıcı lehine çözümler sunmayı hedefliyor.  BDDK verilerine göre 7 Temmuz itibariyle tüketici kredileri ve bireysel kredi kartı borçları toplam 2 trilyon 180 milyar TL’yi geçtiğinden dolayı KrediKarti.co’nun hedeflerinden birisi de finansal farkındalık yaratarak faydalı borçlanma ve bütçe yapma konusunda bireylere ulaşarak paranın doğru kullanılması konusunda çözümler sunmak olacak.

KKC Finansal Yazılım Teknolojileri AŞ’nin kurucularından ve genel müdürü Cem Dişbudak, ilk hedeflerinin kredi kartı ve krediye ulaşımı kolaylaştırmak, sonrasında da yapay zeka destekli finansal teknolojiler üretmek olduğunu söyledi. Şimdiden binlerce kullanıcının anlaşmalı bankalar aracılığıyla kredi kartı ve krediye ulaşımını sağladıklarını da ekledi. Yakın zamanda yurt dışında da faaliyet yürütmeyi hedefleyen girişim, teknoloji ve insan kaynakları alanında yatırımlar yaparak fintek ekosisteminin vazgeçilmez oyuncularından biri olmayı hedefliyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Oyun Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.