/

Metaverse için Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da 15 bin Parsel Satıldı

Metaverse üzerinden arsa alımında perakende kullanımına dikkat edenler daha fazla kazanacak

Metaverse sanal dünyasında arsa satışları her geçen gün artarken, 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de de 30 bin arsa satıldı. Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Metaverse’ten arsa alanlarda öncelikle perakende kullanımına dikkat edenlerin daha fazla kazanacaklarını ve dünyada Türkiye üzerinde en çok ilginin İstanbul’da olduğunu açıkladı.

Metaverse üzerinden arsa alımında perakende kullanımına dikkat edenler daha fazla kazanacak

Metaverse sanal dünyası için Türkiye’de 30 bin, İstanbul’da 15 bin parsel satıldığını belirten Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt,

“İstanbul’da stadyum, saray, cami, köprü gibi sembol alanlar çoktan tükendi. Çok sayıda arsa satışı yapan platform olsa da en yaygınları Decentraland, Sandbox, Axie ınfınıty, OVR, Upland ve Cryptovoxels. Metaverse’te yatırımların faydaya dönüşmesi sadece altcoin para birimi üzerinden ölçülebilir durumda. Fakat Multiverse veya Meta’nın lanse ettiği Horizon Worlds gibi projelerde sahiplenilen alanın sonrasında perakende ile buluşması söz konusu. Bu durumda perakende firmaları görünürlüğünü artırmak için masraflara girebileceğinden bu tip alanlarda ön planda olmak kıymetli olabilir.” dedi.

Metaverse’in parekende şirketleri için öneminin altını çizen Öğüt,

“Ürünlerini metaverse algısı içerisinde satmaya hevesli firma oldukça fazla. İlk beklenti haliyle metaverse içerisinde ilk gezenin önüne reklam veya satış unsuru koymak. Bu nedenle boğaz alanlarını kapatmaktan ziyade alışveriş yapılabilecek yerlere sahip olmak daha önemli. Dünyadan Türkiye ve özellikle İstanbul’a yönelik yoğun bir ilgi olduğu görülüyor. Kısa sürede kâra geçmek isteyen yatırımcılar oldukça fazla. Bu nedenle; bu alanda da kısa sürede en ön sıralara geldik. Fakat buradaki kazanç, bahsedilen alanın konumundan ziyade kullanımıyla ilişkili. Bu nedenle öncelikle perakende kullanımına dikkat edenler nispeten daha fazla kazanacaktır diye öngörüyorum. Sonuç olarak bir malın değeri kullanımı ve ticareti ölçüsünde değerlendirilir.” şeklinde konuştu.

 

Metaverse üzerinden arsa alımında perakende kullanımına dikkat edenler daha fazla kazanacak

Metaverse’den nasıl arsa alınacağına dair de bilgiler veren Öğüt şöyle devam etti:

“En çok kullanılan platformlar üzerinden yaklaşık 200 TL ile cüzdan bağlantısını gerçekleştirdikten sonra, tarayıcınızı destekleyen bir eklenti ile bağlanmanız ve bu eklenti üzerinde Akıllı Kontrat destekli cüzdanınızı oluşturarak satım alım gerçekleştirilebilirsiniz. Bu aşamada sizden kim olduğunuzu tanımlayacağınız kimlik bilgileri de isteniyor. Sonrasında tanımlı cüzdanınız ile işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Özetle bu aşamadan sonra sadece kredi kartınız ve kimlik belgeniz tüm işlemler için yeterli ve yaklaşık minimum maliyet 200 TL civarında.”

Endeksa Kimdir ?

Gayrimenkul değerlemede dijital teknolojilerin gelişmiş olanaklarını kullanan www.endeksa.com, sisteme herhangi bir konutun konum ve özelliklerini giren herkese piyasa değerini anında sunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde saha araştırmaları yapan lisanslı Endeksa değerleme uzmanlarının hazırladığı verilere dayanarak anında bilgi veren platform, otomasyona dayalı istatistiki modelleme ve makine öğrenimi yöntemleri ile konut değerlerini hızla ve doğru bir şekilde hesaplayabilmektedir. Endeksa, konut satış ve kira değerlerinin yanı sıra bölge bazında yaşayanların demografik bilgileri, bölgedeki ticari parametreleri ve yaşam alanlarını da sunmaktadır. Gayrimenkul profesyonellerinin yanı sıra bireysel kullanıcıların da yoğun olarak kullandıkları platform, kullanıcılara yapmış oldukları otomatik değerlemeleri raporlayabilme, güvenilir ve bağımsız görüşe ulaşmak için bulundukları bölgelere hakim deneyimli uzmanlardan görüş raporu talep etme imkanı da sağlamaktadır. Endeksa ile en iyi yatırım bölgelerini hızla belirlemek mümkün olmaktadır. Yatırım için düşünülen bölgeler il, ilçe, mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, konut türüne göre ortalama kiralara, satış fiyatlarına ve fiyat değişim trendlerine ulaşmak sadece saniyeler almaktadır. Kullanıcılar kendi evlerinin değerini de kolaylıkla öğrenebilmektedir. Bunun için haritadan işaretleyip konut özellikleri girildiğinde, Endeksa evin piyasa değerini anında hesaplamaktadır. Yaşam tarzına göre ev seçimi de Endeksa ile kolaylaşmaktadır. Kullanıcının yaşamayı düşündüğü bölgeler il, ilçe mahalle ya da konum bazında seçildiğinde, sosyal göstergeler ve çevredeki yaşam olanakları hızla görüntülenmektedir. Uzman görüşü ise Endeksa’nın bir diğer fark yaratan hizmetidir. Bireysel ya da ticari karar vermeden önce kullanıcılar lisanslı Endeksa uzmanlarının görüşüne başvurabilmektedir.

*Bültenden Düzenlenmiştir

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

Fatma Koyun

Güncellenen dünyayı kendi değerlerim etrafında dizayn ederek her gün deneyim kazanmaya çalışan bir üniversite öğrencisiyim. Asıl maharetin bilmekten geldiğine inanırım ve buna paralel olarak da bir öğrenme hevesine sahibim . Ayrıca gözlemlemeyi , yazmayı , insanlarla konuşmayı ve araştırmayı da çok severim.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.