En Büyük Dezenformasyon Kaynağı X

X'in İş Platformu Yayında

  Avrupa Birliği yayınladığı rapora göre X yanlış bilginin yayılmasında çok büyük bir rol sahibi.

En Büyük Dezenformasyon Kaynağı X

Avrupa birliği, Dijital Hizmetler Yasası’nın bir parçası olarak sosyal medya platformlarının yanlış ve dezenformasyonla ilgili bir rapor yayınladı. Bu yasa daha yeni çıkan geniş kapsamlı bir yasa. Amacı ise büyük platformların yanlış bilgileri ele alışlarıyla ilgili ayrıntıları açıklamalarını zorunlu tutuyor. Bu rapora göre X bu konuda büyük bir role sahip.

 

Birçok şirket dezenformasyon konusunda gönüllü “Uygulama Kuralları”nı kabul etti. X, mayıs ayında anlaşamdan çekildiğini duyurdu. Ancak şirket şirket yasa kapsamında gerekli olan daha katı dezenformasyon politikalarına bağlı kalacağını belirtti.

En Büyük Dezenformasyon Kaynağı X

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova yaptığı açıklamada, “X yanlış/dezenformasyon paylaşımlarının en yüksek oranda olduğu platform.” dedi.

 

X’i bu konuda Facebook ve Instagram takip ediyor.

Vera Jourova, tüm büyük platformların eylemlerini, bilgi alanında kendilerine karşı yürütülen bir savaş olduğunu yansıtacak şekilde ayarlamaları gerektiğini söyledi. Jourova, AB’de yaklaşan seçimlerin kurallar için önemli bir test olacağını ve platformları imzalayanların başarısız olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.