Disney Atatürk Belgesi Olayı Nedir? Son Durum Nedir?

Disney Atatürk Belgesi Olayı Nedir? Son Durum Nedir?

Bildiğiniz üzere Disney Atatürk dizisi yapıyordu. Genel olarak yayınlanacak bu dizi sonradan sadece Türkiye’de televizyon ve sinemalarda vizyona gireceğini açıkladı.

 

Disney Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner yaptığı açıklamada, dizinin dijital platform Disney+’da yayımlanmasının iptal edildiğini doğruladı. Buna gerekçe olarak, Atatürk’ün hikayesini çok daha geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini gösterdi. Dizi, ilk bölümü 29 Ekim tarihinde olmak üzere FOX TV’de ve sinemalarda gösterime gireceğini belirtti. Ancak bu durum hiç iyi karşılanmadı sosyal medyada tepki topladı. X üzerinden binlerce kişi üyelik iptali hasthtagleri açtı. Büyük bir üye kaybı yaşandı.

Disney Atatürk Belgesi Olayı Nedir? Son Durum Nedir?

Bu olayların hemen üstüne Dış İşleri Bakanlığı Washington Büyükelçiliği üzerinden harekete geçti. Büyükelçi, hem Disney Channel’ın yöneticileriyle görüşme yaptı.

Disney Atatürk Belgesi Olayı Nedir? Son Durum Nedir?

Tek hareket bu olmadı. Aynı zamanda TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada Disney Plus’un aldığı kararı ‘Türk milletine yapılmış bir hakaret’ olarak değerlendirdi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman,

 

“Bu kararı  göreve çağırıyoruz. Disney Plus’ın lisans iptali dahil, bant daraltma, reklam yasağına kadar her türlü karşılığı vereceğiz. Disney Plus hukuku arkadan dolanmak suretiyle kendilerine başka çözüm yolları buluyorlar. Ticari faaliyetlerinin engellenmesi ya da yasaklanması en doğru kararlardan biridir. Ama topyekün, lisansın iptali dahil her konunun konuşulmasına ve en sert yaptırımların uygulanmasını talep edeceğiz Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu olarak.

 

 

Yetkili Disney’in global şirketinde konuyla ilgili inceleme yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Atatürk içeriği yayınlanırsa, tüm dünyada yayınlanacak. Global bir tartışma diyebiliriz. Yurt dışında yayınlanmasını istemeyenler var. Global içerik olduğu için ülkelerden alınan geri bildirimler önemli. Tepkiler ne kadar fazla olursa o kadar göz önünde oluyor. Türkiye tarafından yerel raporlamamızı yapıyoruz. Açıklama yapılmamasının sebebi, halen inceleme yapılması. Bu tepkiler inceleniyor. Yurt dışı tarafı olarak belli bir plan yaptıklarını düşünüyoruz ama durumu değerlendirme süreci var.”

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Ekosistem Raporları Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.