/

Dijital Pazarlama Neden Önemlidir?

Dijital Pazarlama Neden Önemlidir

Dijital pazarlama Nedir ?

 

Dijital pazarlama, internette ürün veya hizmetleri tanıtan ve satılmasını sağlayan bir pazarlama şeklidir. Arama motorları, sosyal medya ağları ve e-posta gibi farklı çevrimiçi pazarlama kanallarını kullanarak hedef kitlenize ulaşma sürecidir.

 

Çevrimiçi pazarlama olarak da bilinen dijital pazarlama, markaları potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak için interneti ve diğer dijital iletişim biçimlerini kullanmaya yönlendirir.

 

 Dijital pazarlama, bir ürün veya hizmeti tanıtmak için dijital teknolojiyi kullanan bir pazarlama biçimidir.

 

Dijital pazarlama 30 yılı aşkın bir süredir var, ancak son yıllarda daha popüler hale geldi. İnternet ve sosyal medya, mal ve hizmetlerin dijital olarak pazarlanmasını kolaylaştırmıştır.

 

Dijital pazarlama ayrıca çevrimiçi pazarlama, internet pazarlaması veya e-pazarlama olarak da bilinir.

 

Dijital pazarlama, sosyal medya, bloglar, web siteleri, çevrimiçi videolar vb. gibi dijital teknolojileri kullanarak markaları, ürünleri ve hizmetleri pazarlama amacıyla tanıtma sürecidir.

Dijital Pazarlama Neden Önemlidir

Dijital pazarlama neden önemlidir?

 

Pek çok pazarlama stratejisinin bulunmasına karşın değişen ve gelişen dünyada dijital materyallerin artması ve neredeyse herkesin dijitale erişiminin kolaylaşmasıyla pazarlama dünyasının da artık dijitale kaydığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Bu pazarlama yöntemi herhangi bir işletmenin en önemli yönlerinden biridir. Birçok şirketin kısa sürede katlanarak büyümesine yardımcı olur. Şirketlerin sistematik bir biçimde pazarlama yapmasının yanı sıra geleneksel pazarlamadan farklı olarak müşterilerini daha kolay segmente ederek ilerlemeyi sağlar bu da para ve zaman açısından şirketlerin işini kolaylaştırır. Bunun yanı sıra hedef kitlesine daha kolay bir biçimde ulaşmasını ve operasyonel açıdan başarıyı olumlu yönde doğrudan etkiler.

 

 Farklı dijital pazarlama türleri şunları içerir:

 

– Arama Motoru Optimizasyonu: SEO, diğer web sitelerinden o web sitesine verilen bağlantıların sayısını ve kalitesini artırarak bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) görünürlüğünü artıran bir tekniktir.

 

– Sosyal Medya Pazarlaması: Bu pazarlama türü, ürünler veya hizmetler hakkında bilgi yaymak için instagram facebook vb. etkili yöntemdir.

 

– E-posta Pazarlama: Bu pazarlama türü, promosyon bilgileri, haber bültenleri ve satış teklifleri gibi farklı amaçlar için e-postaları kullanır.

 

– Görüntülü reklamlar: Reklam panolarında, dergilerde, gazetelerde vb. kişilerin ürünü satın almaya ikna etmek için tasarlanmıştır. Görüntülü reklamcılığın bazı alt türleri vardır: Satış noktası görüntülü reklamcılığı: Bu tür, örneğin bir mağazada veya süpermarkette birisini bir ürünü satın almaya ikna etmek için kullanılır.

 

Dijital pazarlama, ürün ve hizmetleri tanıtmak için İnternet ve web tabanlı dijital teknolojileri (dijital medya ve masaüstü bilgisayarlar, cep telefonları vb. gibi platformlar) 

 

Dijital Pazarlama Neden Önemlidir

 

Dijital Pazarlama Türleri

 

 Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

 

Tıklama Başına Ödeme (PCP)

 

Sosyal medya pazarlamacılığı

 

İçerik pazarlama

 

Eposta pazarlama

 

Mobil Pazarlama

 

Pazarlama Analitiği

 

Bağlı pazarlama

 

 Neden dijital pazarlamaya ihtiyacımız var?

 

  1. Daha önce de gördüğümüz gibi işletmenizin web sitesi yada sosyal medya platformları aracılığı ile görünür olmasını sağlar.
  2. Size rakiplerinize karşı üstünlük sağlar. …
  3. Geleneksel pazarlama yöntemlerinden (TV, radyo, gazeteler ve basılı medya) daha az maliyetlidir. …

 

Dijital Pazarlama Neden Önemlidir

 

Dijital Pazarlamada bir şema oluşturmak istersen her şemada bulunan kısımlar;

 

Muhasebe Müdürü

 

Müşteri Deneyimi Yönetimi

 

Dijital Pazarlama Müdürü/Yöneticisi

 

Pazarlama Analisti

 

Pazarlama İletişimi Müdürü

 

Sosyal Medya Pazarlama Uzmanı

 

Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanı

 

SEM/PPC Yöneticisi

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.