WhatsApp’ ın Yeni Özelliği: Kanallar

WhatsApp
WhatsApp

 WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır.

WhatsApp

Biliyorsunuz ki, WhatsApp yakın zamanda pek çok güncelleme getirdi. Güncellemeler arasında sesli mesajların videolu mesajlara dönüştürülmesi gibi pek çok var olan özelliklerin geliştirilmesine dair hizmetler de yer alıyordu. Ta ki WhatsApp  Kanalları söz konusu olana dek.

WhatsApp topluluğuyla daha iyi bağ kurmak isteyen işletme ve markalar için zaten bazı hizmetler sunuyordu, bunlara bakacak olursak; WhatsApp Business, WhatsApp Toplulukları ve WhatsApp grupları…

WhatsApp
WhatsApp

 Girişim Haberleri olarak biz de WhatsApp toplulukları ve buna bağlı olarak gruplara sahibiz. Yüzlerce okura an be an hizmet sunuyoruz. Vizyonumuz, Instagram paylaşımları, Instagram yayın kanalı, Twitter, Linkedin, mailing gibi birçok yayın kanalında aktif paylaşım yaparak girişim ve teknoloji meraklısı okurlarımıza birçok kanaldan ulaşmak. WhatsApp gruplarımıza katılmak isteyenler için burayı linkliyorum:

  1. Topluluk linki,
  2. Gündem grubu linki,
  3. Gündem haberlerinin kritiğini yaptığımız Anket grubu linki,
  4. GHKampüs grubu linki

Gelelim WhatsApp’ın kanallar özelliğine; nedir, neyin nesidir, nasıl WhatsApp kanalı açabiliriz, bakalım kanalların amacı nedir?

 WhatsApp kanalları nedir?

WhatsApp Kanalları, insanların kendileri için önemli olan kişi ve kuruluşlardan gelen bilgileri takip etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış, özel mesajlaşmadan ayrı, bire çok yayın hizmetidir.

WhatsApp
WhatsApp

 Neden kanalları takip etmeliyiz?

İlgilendiğiniz yerlerden mesajlar, bilgiler ve ilgili bağlantılar, fotoğraflar veya video gibi güncellemeleri almak için bir kanallar güzel bir takip yolu. Güncellemeler, kişisel sohbetlerinizden ve aramalarınızdan uzakta, uygulamanın ayrı bir sekmesinde görünür. Bazı özellikler WhatsApp sohbetlerine aşina olsa da, kanal güncellemeleri bir konuşmadan ziyade tek yönlü bir yayındır. Sadece kanal kurucuları mesaj yollayabilir anlamına geliyor, ki bu da bizi internette olan bilgi kirliliğinden uzakta doğru bilgiye bir adım daha yaklaştırır.

 Markam için nasıl WhatsApp kanalı kurabilirim?

Kanalınızın güvenliğini artırmak için kanalınızın oluşturulduğu WhatsApp hesabında ve tüm yöneticilerin hesaplarında iki adımlı doğrulamayı etkinleştirin.
Kanal oluşturma
  • WhatsApp Web’i açın ve Kanallar simgesine tıklayarak Kanallar’a gidin.
  •  > Kanal oluştur’a tıklayın.
  • Devam’a tıklayın ve ekrandaki talimatları izleyin.
  • Kanalınızı oluşturma işlemini tamamlamak için bir kanal adı ekleyin. Adı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
  • Kanalınızı özelleştirin: Bir açıklama ve simge ekleyerek kanalınızı şimdi özelleştirebilir veya bu işlemi daha sonra yapabilirsiniz.
  • Bir kanal açıklaması ekleyin: Potansiyel takipçilerin kanalınızın konusunu anlamasına yardımcı olmak için birkaç kelime yazın.
  • Bir kanal simgesi ekleyin: Öne çıkmak için telefonunuzdan veya İnternet’ten bir görsel ekleyin.
  • Ardından Kanal oluştur’a tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

 

WhatsApp
WhatsApp

 Kanalların uyması gereken kurallar var mı? 

Tabii! WhatsApp’ın yayınladığı bildiriye göre birkaç önemli kural söz konusu.

  WhatsApp, aşağıdaki kuralları ihlal eden Kanallara karşı işlem yapma hakkını saklı tutar:

  1. Yasadışı içerikler paylaşmayın veya herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmayın. Çocukları cinsel olarak sömüren veya tehlikeye atan (çocuk cinsel istismarı materyalleri dahil) veya belirlenmiş terör, nefret ve suç örgütlerini veya şahıslarını destekleyen içerikler buna dahildir. Kullanma hakkına sahip olmadığınız fikri mülkiyeti paylaşmayın.
  2. İnsanlara ciddi zarar verebilecek içerikleri paylaşmayın. Kamu güvenliğine veya kişisel güvenliğe yönelik inandırıcı bir tehdit oluşturan, şiddeti teşvik eden, şiddet veya suç faaliyetlerini organize veya koordine eden ya da intiharı veya kendine zarar vermeyi teşvik eden içerikler buna dahildir. Kanallar, insan kaçakçılığı dahil olmak üzere insanların sömürülmesine zemin hazırlamamalı veya cinsel şiddet, cinsel saldırı ya da cinsel sömürüye dair tasvir, tehdit veya teşvik barındıran içerikler paylaşmamalıdır.
  3. Dolandırıcılık yapmayın. WhatsApp’ı veya kullanıcılarımızı aldatan, taklit eden veya kasıtlı olarak yanlış tanıtan ya da başka bir şekilde sahtekarlığa, dolandırıcılığa veya sömürüye maruz bırakan faaliyet veya içerikler buna dahildir.
  4. İçerikleri WhatsApp’ın kullanıcı tabanının yaşlarına uygun tutun. Kanallar örneğin, uygulama mağazaları tarafından da kısıtlandığı üzere, aşırı veya sansürlenmemiş şiddet barındıran ya da cinsellik veya pornografi barındıran görüntüler içermemelidir. Kanallar, ticari cinsel hizmetlere zemin hazırlamak ya da yasal düzenlemelere veya kısıtlamalara tabi malları sunmak ve/veya bunlar üzerinde işlem yapmak için kullanılmamalıdır.

Şu an birçok önemli kurum ve marka WhatsApp kanalı açmış durumda. Ki yakın zamanda yaşadığımız birçok felakette dahi ne kadar çok bilgi kirliliğinden dolayı tedirgin olduğumuzu düşünürsek -her ne kadar bir daha bu tarz acil durum uygulamalarına ihtiyacımız olmamasını temenni etsem de, gerçekçi bir dilek olmazdı- bu oldukça iyi bir durum.

 Kanalları dilediğiniz zaman takipten de çıkabilirsiniz.

Girişim Haberleri
Girişim Haberleri

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Sena Yıldırım

22, öğrenci hemşire’3, girişimcilik dünyasıyla büyülenmekle meşgul. Dijital pazarlama, girişimcilik ve yaratıcı marka kurma hikayeleriyle ilgileniyor. Özgün, tutkulu, meraklı bir dünya anlayışına sahip.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.