/

Cropin, “Cloud” sistemini piyasaya sürdü!

Cropin

Birçok ülkede hizmet sunan Cropin, Cropin Cloud’un piyasaya sürüldüğünü açıkladı!

Cropin Nedir?

Cropin

2021’de toplam 5,2 milyar dolarlık yatırım gören agritech sektörü son yıllarda önemli yatırımcıların ilgisini üzerine topluyor. Artık dünyanın sürdürülebilirliği için tarımsal verimi artırmak gerekiyor. Cropin de tam da bu konuda faaliyet gösteren bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Cropin 92 ülkede hizmet sunuyor.

Sürdürülebilir yatırımlarıyla öne çıkan Bill ve Melinda Gates Vakfı, tarım teknolojisi alanında bir girişim olan Cropin’e şimdiden yatırım yaptı. Krishna Kumar, çeşitli tarımsal ekosistem oyuncularının verimliliği artıran, üretkenliği yükselten ve sürdürülebilirliği güçlendiren kararlar almak için yapay zeka ve dijitalleştirme kullanmasını sağlayan başlangıç platformunu kurdu.

Cropin, tarım sektörüne çeşitli çözümler getiriyor.

Cropin

250’den fazla müşterisi olan ve 92 ülkede faaliyet gösteren platform, yerleşik uygulamalara sahip bir bulut platformu olan Cropin Cloud’un piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Krishna Kumar, Cropin Cloud’un tarım sektörüne, kesintiler yaşandığında bile çok çeşitli çözümler geliştirmeye yardımcı olabilecek standartlaştırılmış, tutarlı bir platforma erişim sağlayacağını iddia ediyor. Bu bozulmaların örnekleri arasında iklimdeki değişiklikler, jeopolitik huzursuzluk, gıda tedarik zincirindeki sorunlar ve dünya nüfusundaki artış sayılabilir.

Her büyüklükteki tarım kuruluşu Cropin Cloud’u kullanabilir. Platformdaki üç alt platform, çiftçilere ve tarımsal değer zincirindeki diğer katılımcılara, mahsulleri ve hasatları daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için; gözlem, uzaktan algılama, veri analizi ve makine öğrenimi araçlarına erişim sağlıyor.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.