//

Constellr, 10 Milyon Euro Yatırım Aldı!

Constellr

Alman startup Constellr, uzay tabanlı güçten yararlanarak dünyanın gıda tedarik zincirini korumayı hedefliyor. Freiberg merkezli girişim, çözümünü ölçeklendirmek ve gelecekteki yaşamı korumaya yardımcı olmak için 10 milyon euro yatırım aldı.

Constellr

Çağımızın en büyük zorluklarından biri iklim krizidir. İklim krizinin doğrudan bir sonucu olarak, küresel gıda ve su güvensizliği giderek büyüyen bir endişe kaynağı olmaktadır. BM tahminlerine göre 2050 yılına kadar dünya nüfusu %50 oranında daha fazla gıdaya ihtiyaç duyacak ve bu da bu on yılın sonuna kadar %40’lık bir su artışına neden olacak.

Dünyadaki tüm tatlı suyun %70 gibi inanılmaz bir oranı tarımda kullanılıyor. Bunun tahmini %60’ı verimsiz sulama ve ekim yöntemleri nedeniyle boşa gidiyor. Bu istatistikler şok edici ve ufukta büyüyen bir krize işaret ediyor.

Max Gulde, Marius Bierdel ve Christian Mittermaier’in öncülük ettiği bir girişim olan Constellr, Fraunhofer Yüksek Hızlı Dinamikler Enstitüsü, Ernst-Mach-Institut, EMI’den ayrılarak uzay tabanlı teknolojiden yararlanarak bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Startup, öncü sistemini ölçeklendirmek için 10 milyon euroluk yatırım aldı.

Yatırım detayları

Constellr

Tohum yatırım turu Lakestar ve VSquared tarafından yönetildi.

Erken ve yeni destekçiler FTTF, IQT, Amathaon Capital, Natural Ventures, EIT Food, OHB Venture Capital, Next Humanity ve Seraphim de tura katıldı. Bu yatırımla Constellr ilk iki uydusunu geliştirecek, mevcut pilot programlarını tamamlayacak ve işleme platformunu geliştirecek.

Kurucu Ortak ve CEO Max Gulde: “Ekip durmaksızın çalıştı, engel üstüne engel kaldırdı, uzaya ilk kamerayı ve pilot müşterileri yerleştirdi. Şimdi de görev kontrolümüz olacak şirketle ortaklık yapmaktan büyük gurur duyuyoruz: Derin teknoloji için Lakestar, VSquared, FTTF ve IQT; tarım için Amathaon Capital, Natural Ventures, EIT Food ve Next Humanity; uzay için ise Seraphim, OHB Venture Capital ve Spacebel. Birlikte, küresel bir su izleme sistemine doğru ikinci aşamayı ateşledik.” açıklamalarında bulundu.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.