/

BluSmart’a 25 Milyon Dolar Yatırım!

BluSmart

Uber ve Ola ile yarışan Hindistan merkezli taksi uygulaması olan BluSmart, 25 milyon dolarlık bir yatırımla elektrikli araç şarj altyapısını güçlendiriyor. Mevcut 35 şarj istasyonunu 95-100 istasyona çıkarmayı planlayan şirket, ülkenin 2030 yılına kadar dört tekerlekli araçların yüzde 30’unu elektrikli hale getirme planı kapsamında ek gelir sağlamayı amaçlıyor.

Uber ve yerel rakibi Ola‘ya karşı rekabet eden bir taksi uygulaması olarak bilinen Hindistan merkezli bir girişim olan BluSmart, elektrikli araç (EV) şarj altyapısını büyütmeyi amaçlayan 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. BluSmart şu anda Delhi-NCR ve Bengaluru’da 6.000 taksi ile çalışıyor ve toplam 35 EV şarj istasyonuna sahip.

BluSmart

Gurugram kökenli girişim, İsviçre merkezli etki fonu ResponsAbility‘den kısmi öz sermaye dilimi ve borçtan oluşan bir ara yapıda 25 milyon dolar yatırım aldı. Bu sermayenin artırılmasının amacı, son birkaç ay içinde 24 milyon dolarlık bir bedelli sermaye artırımı ve birkaç ay önce bir başka bedelli sermaye artırımının ardından, mevcut 35 istasyonlu şarj altyapısını birkaç ay içinde 4.000 şarj cihazından 95-100 istasyona çıkarmaktır.

Bu 25 milyon dolarlık yatırım, BluSmart’ın şarj altyapısını mevcut 35 üst merkezden 95’e çıkarmasına ve belki de 60 yeni şarj merkezi eklemesine olanak tanıyacak. Bu genişleme aynı zamanda BluSmart’ın gelecekte şarj istasyonlarını halka açarak ek gelir elde etmesine yardımcı olacak ve ülkenin 2030 yılına kadar dört tekerlekli araçlarının yüzde 30’unu elektrikli hale getirme planından yararlanacak.

Yerli Yapay Zeka Girişiminden Büyük Başarı: Fume, Y Combinator’den Yatırım Aldı” içeriğimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.