/

Türkiye’nin ilk Sexual Wellness Uygulaması Biyaku, 80.000 dolar daha yatırım aldı

Bikafalar, Pub Story kurucu ortaklarından Bora Öğünç ve Hypeup, Taxim Pilates ve Flex By Taxim kurucu ortaklarından Fatma Gamze Kiremitçi tarafından kurulan Biyaku, günlük meditasyonlar ve egzersizler ile kullanıcıların libidosunu artırmayı ve kendi cinselliğini keşfetmesini amaçlıyor.

Özellikle son yıllarda artan dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu, çevresel uyaranlar ve stres cinsellik üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu için önemli sorunlardan biri haline geldi. Bunun üzerine giderek tasarlanan Biyaku bu sorunlara uygulama sayesinde çözüm buluyor. Japoncada afrodizyak anlamına gelen Biyaku Tantra, Tao, Yoga, Kegel ve birçok diğer öğretiden yararlanılarak, uzman kişiler tarafından geliştirilmiş pratiklere yer veriyor. Her bireyin sağlıklı cinsel hayatını düzenlemesini sağlayarak sürdürülebilir bir ilişki döngüsü oluşturmayı hedefliyor.

Yatırım Turu Devam Ediyor

2023 yılında Vanora Ventures Biyaku’ya venture studio kapsamında teknolojik yatırım yaparak yeni bir altyapı ve mobil uygulama geliştirdi. 2024 yılında ise 50.000 dolar nakdi yatırım yaptı. Grovth programı girişimlerinden olan Biyaku bu geliştirme sürecinde gelecekteki teknolojilere de kolaylıkla adapte olabilecek güçlü bir teknoloji altyapısı ile yolculuğuna devam ediyor. Sharks&Partners’dan ise 30.000 dolar yatırım alan uygulamanın turu devam ediyor. 

Biyaku

Vanora Ventures Head of Business Analysis Sena Koçer, 

“Biyaku, bu yıl studio içerisinde bizi oldukça heyecanlandıran girişimlerden. Globalde çok büyük bir ivmeyle büyüyen bu pazarda, deneyimli girişimcilerle birlikte bu macerada yer almaktan çok mutluyuz. Önümüzdeki dönemde yeni özellikler ve işbirlikleri ile Biyaku adından sıklıkla söz edileceğini öngörüyoruz.”

Biyaku’nun mevcut rakiplerini sorduğumuzda kurucu ortaklardan Bora Öğünç, 

“Diğer sexual wellness uygulamaları genellikler eğitim videoları veya sesli içerikler üzerine odaklanırken, biz meditasyon uygulamalarının matematiğini uygulayarak tüm içeriklerimizi günlük kullanıma uygun pratikler halinde sunuyoruz. Şu anda 500’den fazla içerik bulunan uygulamamıza çok yakında “interaktif erotik story”ler ve “oyunlar” da eklenecek.”

Gelecek hedeflerini aktaran girişimin kurucu ortaklarından Fatma Gamze Kiremitçi ise şu ifadeleri kullandı: 

“Biyaku olarak modern dünyanın Kamasutrası olmak istiyoruz. Cinsel enerjimiz esasında bizim hayat enerjimiz. Kişilerin bunu fark edebilmesini, açığa çıkarabilmesini ve hem cinsellikte hem de tüm ilişkilerinde çok daha olumlu ve doyumlu deneyimler yaşayabilmesini amaçlıyoruz. Kullanıcıların, aşkla, ilişkilerle ve cinsellikle ilgili akıllarına gelen her soruda ve her konuda, kolayca ulaşıp zevkle tüketebilecekleri en güvenilir kaynak olmak hedefimiz.” dedi.

Biyaku’nun gelir modeli ise premium abonelik üzerine kurulu. Yerli girişimin asıl hedefi Kuzey Amerika pazarında global ölçekte büyümeyi hızlandırmak.

*Bültenden Düzenlenmiştir*

212, 15 girişime toplam 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yaptı!” haberimizin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.