212, 15 girişime toplam 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yaptı!

212

Türkiye’nin öncü girişim sermayesi fonu 212, 2023 yılını başarıyla geride bıraktı. Uluslararası pazarı hedefleyen şirketlere yatırım yapan 212, geçen yıl 15 girişime toplam 9,9 milyon Euro kaynak sağladı. 212, geçtiğimiz yıla kıyasla yönettiği toplam varlığı ise yüzde 38 artırarak 118 milyon Euro’ya taşıdı.

212, 2011’den beri Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine liderlik ediyor ve globalde ölçekte fark yaratan girişimlerin yolculuğuna eşlik ediyor. 2023’te 15 girişime toplamda 10 milyon Euro’ya yakın yatırım yaptı ve toplam fonunu 118 milyon Euro’ya taşıdı. Geçtiğimiz yıl 15 farklı ülkede 70’ten fazla etkinliğe katıldı ve 140 farklı ülkeden 3400’den fazla girişim ile iletişime geçti. Yeni yatırımları arasında fintek şirketi Flow48 ve yenilenmiş akıllı telefon alım-satım pazarına odaklanan Getmobil bulunuyor. Devam yatırımı yapılan şirketler arasında Fazla, Trio Mobil, Chooch, Metrobi, Wellbees ve Bolt Insight yer alıyor.

212

212 Kurucu Ortağı Numan Numan, 2023 yılında finansal getirinin ötesinde girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan şirketlere odaklanarak portföy değerlerini artırdıklarını belirtti. Özellikle MENA bölgesindeki girişimcilik ekosistemleriyle iş birlikleri kurarak bağlantılarını güçlendirdiklerini ve bu bölgedeki potansiyel girişimlere yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

212, Türkiye kökenli ve global çapta tanınan bir yatırımcı olarak, bölgesel ve küresel fonlarıyla girişimcilik ekosistemine önemli katkılar sağlıyor. Kurucu Ortağı Ali Karabey, 2024 hedeflerine dair şu açıklamayı yaptı: “Geçen yıl hayata geçirdiğimiz 70 milyon Euro hedefli üçüncü fonumuzla birlikte, Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde B2B alanında büyüyen teknoloji şirketlerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, diaspora girişimciler için de desteklerimizi sürdüreceğiz.”

212
Numan Numan ve Ali Karabey

212, Simya VC ve 212 NexT gibi önemli yatırım platformlarıyla güçlü bir değer zinciri oluşturarak yatırım ekosistemine katkı sağlıyor. Karabey, Simya VC’nin erken aşama girişimlere odaklanarak 2023’te 6 girişime 2 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını ve bu hızın 2024’te de devam edeceğini belirtti. Ayrıca, 2023’te hayata geçirilen 212 NexT ile ileri teknoloji girişimlerine yatırım yapacaklarını ifade etti. Karabey, özellikle gelişmekte olan pazarlardaki teknoloji odaklı yatırımlara ağırlık vereceklerini vurgulayarak, toplamda 30 milyon dolara ulaşmasını hedefledikleri portföylerindeki şirket sayısını artırmayı planladıklarını açıkladı.

**Bültenden düzenlenmiştir.**

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #YatırımHaberleri İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.