Apple, çalışanlarını Meta’ya kaptırmamak için önlem aldı

Apple

Apple geçtiğimiz günlerde ekibine Meta’da artırılmış gerçeklik ürünleri üzerinde iletişim ve halkla ilişkiler çalışmalarının yönetiminden sorumlu Andrea Schubert’ı kattı. Apple’ın bu hamlesinin nedeni ise Apple’ın önümüzdeki sene tanıtılması planlanan karma gerçeklik gözlüğünün tanıtım faaliyetlerinin yönetilmesi.

Andrea Schubert, Meta’nın sanal gerçeklik gözlüğü olan ve Meta’ya ait olan Oculus Quest 2’nin tanıtım faaliyetleri üzerinde çalıştığını ve bu modelin sanal gerçeklik gözlükleri arasında en çok satış yapan modellerden biri olduğunu da belirtmeliyiz  çünkü Apple ve Facebook arasındaki rekabet tam da bu noktada başlıyor. Andrea bir yana, Meta’nın son birkaç ayda Apple’dan yaklaşık 100 mühendisi işe aldığını da bu rekabetin nedenleri arasına eklemek gerekir.

apple

180 BİN DOLARLIK HİSSE SENETLERİ SUNULDU

İki teknoloji devinin çalışan değişimi hakkında devam eden bu rekabetinde hem Apple hem de Meta, iyi çalışanlarını birbirine kaptırmak istemiyor. Apple sanırsak ki çalışanlarının karşı tarafa geçişini öyle istemiyor olacak ki ilginç bir hamlede bulundu. Bazı mühendislerine, rakiplerine, bilhassa Meta’ya gitmemeleri için 50 bin dolar ila 180 bin dolara kadar hisse senedi ikramiyeleri verdi.Bahsi geçen bu mühendis grubunda, silikon tasarımı, donanım ve seçkin yazılım ve operasyonlar grubunda çalışanları bulunuyor. Verilen hisse senetleri birçok kişiye göre şaşırtıcı bir durum çünkü Apple çalışanlarına para akışını genellikle maaş, hisse senedi ve nakit ikramiye üzerinden sağlıyor.

Apple’ın hisse senedi verdiği ilgili bölümlerde çalışan mühendis grubu,yüzde 10 ila 20 arasında bir kesimden oluşuyor. Hisse almayan diğer Apple çalışanları, Apple’ın bu konuda kendilerine haksızlık yapıldığını düşünüyor.

Apple

YETENEĞE GÖRE HİSSE

Şirketin hisse senedi teklifinde çalışanın yeteneklerine göre bu miktarın arttığı düşünülüyor. Zira hisseler mühendislerin tamamına aynı oranda sunulmamış. Mühendislerin çoğunun yaklaşık 80 bin dolar, 100 bin dolar veya 120 bin dolar hisse aldığı söz konusu.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

n11’in Getir’e devredilmesine onay verildi

Keiretsu’dan uLouder’e 1.3 Milyon Dolar Yatırım!

Abrakadabra Games, İlk Yatırımını WePlay Ventures’dan Aldı

İletmen’e 70 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım

Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satışa Sunuluyor

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Ayça Doğan

Gezmeyi, hayal kurmayı, yeni kültürleri ve dilleri öğrenmeyi seven bir üniversite öğrencisiyim. Okumak ve devamlı araştırarak kendime bir şeyler katmak ve bunları insanlarla paylaşmak beni ben yapan temel yapı taşlarından.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.