Keiretsu’dan uLouder’e 1.3 Milyon Dolar Yatırım!

ulouder

Dijital bir megafon görevi üstlenen ve yakınınızdaki kişilere sesinizi duyurmanızı sağlayan uygulama uLouder, Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Aynı bölgede bulunan kullanıcıların birbirleriyle etkileşimini sağlayan, yerel işletmelere, bireylere dijital semtlerinde seslerini duyurabilme imkanı sunan ve dijital bir megafon görevi üstlenen mobil uygulama uLouder, Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

ulouder

Demirhan Erim ve Can Poyrazoğlu tarafından geliştirilen uygulama, kullanıcılara mesajları anlık olarak iletiyor ve kan ihtiyacı, kayıp eşya gibi birçok farklı soruna çözüm buluyor. 2015 yılında pazara sundukları ürünleriyle, 2016 yılında Amerika’da şirketleşen ve 2017 yılında ilk tohum öncesi yatırımını alan uLouder, mahalle iletişiminin yanı sıra dijital şehir çalışmalarına da 2018 yılında başladı.

Şu ana kadar 85 binin üzerinde kayıtlı kullanıcıya ulaşan, aktif kullanımı büyük çoğunlukla İstanbul Kadıköy bölgesinde olan uLouder, dijital şehir altyapısının tamamlanmasının ardından kısa sürede 1480 dijital dükkâna ulaştı. uLouder Kurucularından Demirhan Erim,  bu süreçte her 5 kullanıcıdan birinin mikro KOBİ ya da bireysel işletme sahibi olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “uLouder platformu üzerinden çözüme kavuşan yüzlerce lokal problem arasından kayıp duyuruları, spora/hobiye arkadaş bulma, yavru kedi/köpek sahiplenme, bölgeye yeni taşınanlar için öneriler, yangın/destekler hakkında lokal bilgiler ve acil sağlık durumlarında çevreden destek almak gözümüze çarpanlar listesinde.” dedi.

uLouder’ın aynı bölgede bulunan insanların anında iletişim kurabilmesine olanak tanıyan bir yerel platform olduğunun da altını çizen Erim, “Mahalle kültürünü geri kazanmayı amaçlayan, herkesin cebinde taşıyabildiği bir dijital megafon görevi üstlenen uLouder, özellikle doğal afet bölgelerinde oldukça fayda sağlıyor. Herhangi bir telefon numarası, isim soyisim, adres teyidi gerekmeden kullandığımız teknoloji ile aynı mahallede bulunan kullanıcılarımız birbirleri arasında dayanışma sağlıyor, duyurularını yapıyor ve sosyalleşiyorlar. Pandemi döneminde zor günler geçiren mahalle esnafımızı da unutmadan, kendilerine dijital dükkanlarını platformumuzda ücretsiz açarak mahalle düzeyinde satış yapmalarına imkân tanıyor ve OI-19 destek projemiz kapsamında herhangi bir dijital kira ya da komisyon almıyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

ulouder

Keiretsu Forum Türkiye, melek yatırımcıları tarafından 1.3 milyon dolar değerleme üzerinden aldıkları yatırımı da değerlendiren Erim, “Değerlemede kısa süreli bir yatırım turuna çıktık, amacımız üye dijital dükkân sayısını arttırmak ve teknoloji altyapımızı güçlendirmek. Mayıs 2022’de Seed turuna elde edeceğimiz traction ile daha yüksek değerden devam edeceğiz. Şu ana kadar yazılı söz aldığımız değerli bireysel yatırımcılar var ve bir sonraki tur ile ilgilenen VC’ler mevcut.

Bizim en büyük hedefimiz, geçmişe özlem duyduğumuz şu günlerde teknolojiyi kullanarak, kaybolan bazı insani değerlerimizi geri kazandığımız, bireylerin daha güçlendiği, lokal kimliklerin değerlendiği, herkesin sesinin duyulduğu, ihtiyaçların çok kısa sürede çevreden giderildiği ve birlik olma bilinciyle insanların daha mutlu olduğu bir dünya sağlamak. Kültürüne hakim olduğumuz ülkemizden hemen sonra daha önce tecrübe yaşadığımız Avrupa ve Amerika pazarlarına açılacağız. Ardından yardımlaşma kültürüne aşina olan Asya pazarında da büyümeyi planlıyoruz. Türkiye’den çıkan ve tüm dünyaya iyi etki bırakmış en büyük şirket olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Keiretsu Forum Türkiye

Keiretsu Forum, 4 kıtada 53 şubesi ve 3.500’ün üzerinde lisanslı melek yatırımcı üyesi ile dünyanın en büyük melek yatırımcı ağıdır. Teknoloji, tüketim malları, internet, sağlık, enerji, gayrimenkul vb. yüksek büyüme gösteren çeşitli sektörlerdeki 1500’ü aşkın girişimci şirkete, $950 milyon üzerinde melek yatırım gerçekleştirilmesine aracılık etmiştir. Türkiye’de 100’den fazla melek yatırımcısı ve 68 girişime 90 milyon TL’den fazla gerçekleştirdiği yatırım ile Türkiye’nin en büyük ve en güçlü melek yatırımcı ağı olmayı başarmıştır. Keiretsu Forum, iş dünyasının önde gelen isimlerinden, özel sermaye yatırımcılarından, risk sermayedarlarından ve kolektif/kurumsal yatırımcılardan oluşan dünyanın lider yatırımcı topluluğudur. Keiretsu Forum kaliteli bir girişim yaratmak için gerekli olan sermaye, yetenek, teknoloji ve kaynaklara erişimi kolaylaştırmak için girişim sermayedarları, üniversiteler ve diğer partner kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çalışır.

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

İletmen’e 70 Milyon TL Değerleme Üzerinden Yatırım

Sosyal Girişime Vergi Avantajı Sağlanmalı

Abrakadabra Games, İlk Yatırımını WePlay Ventures’dan Aldı

Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satışa Sunuluyor

TalentGrid, Yazılımcıların Şirketlerdeki İşe Alım Sürecini Anlamak Üzere Yeni Raporunu Yayınladı

Guccio Gucci, 1921 Yılında Kurulan Markanın Hikayesi

Twitter’a Tiktok Benzeri Video Özelliği ve Tek Seferlik Uyarı Sistemi Geliyor!

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.