///

Amazon’un Drone Teslimatları, İtalya ve İngiltere’yle Devam Ediyor

Amazon'dan Drone İle Teslimat Dönemi

Perakende ve teslimat devi Amazon, teslimat süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor. Dronelarla, hava yoluyla teslimat sürecini başlatan şirket, ABD’de başlattığı yeni süreci, İtalya ve İngiltere’ye de yayarak genişletti. Alıştığımız teslimat süreçlerine yönelik adımlara bir yenisi de eklenmiş olacak.

Amazon’un hızlı teslimata yönelik, insansız hava araçlarıyla kurulmuş bir araç filosu üzerinden planlanan ilk çalışma, 2013 senesinde Amazon’un Kurucusu Jeff Bezos tarafından ifade edilmişti. Bezos’un startı vermesinin ardından kolları sıvayan şirket, 2020 yılında ABD’de ilk uygulamaları test etmek üzere gereken izinleri almıştı.

Bugün ise Amazon, hava taşımacılığını ABD’den İtalya ve İngiltere’yle genişleterek, yeni dönemin bir sonraki adımını da atmış oldu. 2024 yılının sonlarında şirketin İtalya ve İngiltere’de drone araç filosuyla teslimata başlaması bekleniyor.

ABD’den sonra; AB, İtalya, İngiltere ve ABD ile de yakın iş birlikleri yürüterek sahaya yönelik çalışma gerçekleştiren şirket, teslimat uygulamalarının geliştirilebilmesi için ulusal (ABD) ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışıyor.

Prime Air adındaki drone teslimat modelinin ilk denemelerini Teksas ve Kaliforniya’da Prime kullanıcılaryla yapan şirket, drone teslimatlarıyla hizmet altyapısının entegre edilmesiyle bu modelin daha kullanılabilir duruma gelebileceğini aktarıyor. Planlanan model sayesinde kullanıcılar, teslimatlarına çok hızlı bir şekilde sahip olma imkanına erişmiş oluyor. Model aktifleştirildiğinde, beş pound’dan daha uygun ve hafif ürünleri için drone teslimatını seçme seçeneğine sahip olacaklar.

ABD dışında ilk defa uluslararası anlamda bir çalışma gerçekleştirecek Amazon’un, 2024yılını takip eden her 10 yıl içerisinde drone teslimat modeli sayesinde 500 milyon paket teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Prime Air Başkan Yardımcısı David Carbon‘un vasıtasıyla paylaşılan gelecek yıl hedefleri kapsamında ABD pazarına Kaliforniya ve Teksas’tan sonra üçüncü bir konumun daha eklenmesi de planlar dahilinde.

Amazon Yeni Etkinliğinde Neler Tanıttı

Yaptığı basın açıklamasıyla sürdürülebilir ve güvenli teslimat sistemi oluşturduklarını ve topluluklar düzeyinde ciddi manada ortaklık seviyesinde görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Carbon, toplumun ve müşterilerinin böyle bir teslimat hizmetine ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi. Ayrıca 2030 yılına kadar ticari drone’ların yaygın hale gelerek kullanılabilirlik düzeyinin artacağını da aktaran Carbon, yeni bölgelerde (İtalya, İngiltere) teslimatların hangi lokasyonlarda gerçekleştirileceği konusunda bilgi vermedi.

*Türkiye Girişimcilik Ekosisteminde gerçekleştirilen, ortaklık modelli bir yatırım anlaşması olarak gerçekleştirilen, Karacasu Tekstil’in Pdmechanics’e 1 Milyon $ değerleme üzerinden yaptığı yatırımın ayrıntılarını paylaştığımız haberimize buradan erişebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.