///

Akbank’ta Cenk Kaan Gür Dönemi

Akbank+

Akbank’ta 2012 senesinden bugüne dek 9 yıl CEO’luk görevini yürüten Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atandı. Boşalan CEO’luk pozisyonuna ise Cenk Kaan Gür getirildi. 

Akbank, yayımladığı basın açıklaması ile bir dizi yönetim değişikliklerini kamuoyuyla paylaştı. 2 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olan karara göre, 2012 senesinden bugüne dek 9 yılda Akbank’ta CEO’luk görevini icra eden Sabri Hakan Binbaşgil, Yönetim Kurulu üyesi ve Murahhas üye olarak atandı. Bununla birlikte, Sabri Hakan Binbaşgil’den boşalan CEO’luk görevine ise Cenk Kaan Gür getirildi.

Kurul kararları doğrultusunda Eyüp Engin, yönetim kurulu üyesi olarak atanırken, Özgür Demirtaş’ın yönetim kurulu üyeliği görevinden, kendi talebi üzerine, istifası kabul edildi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, konuya ilişkin yapmış olduğu değerlendirmesinde Binbaşgil’e, genel müdürlük görevinde üstlendiği sorumluluklar ve çalışmalardan ötürü teşekkür ederken, yeni CEO Cenk Kaan Gür’e de başarılar diledi.

Bununla birlikte, yeni pozizsyonlara getirilen Hakan Binbaşgil ile Cenk Kaan Gür’den ilk açıklamalar geldi.

Yeni Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Binbaşgil’in değerlendirmesi şu şekilde oldu:

“Akbank’ın yeni dönemde de yenilikçi stratejik çizgisini aynı şekilde başarıyla devam ettireceğine, güçlü lider takımı ve yetkin çalışanlarıyla paydaşları için en iyi değeri yaratacağına inanıyorum”

CEO Cenk Kaan Gür ise, kurul kararlarını ve yeni döneme yönelik hedefleri şu sözlerle değerlendirdi:

 “Akbank’a bu önemli görev için yeniden katılmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan Akbank’ın Genel Müdürlük görevini üstlenmek benim için büyük bir onur ve ayrıcalık. Akbank’ın önümüzdeki dönemde, Sayın Hakan Binbaşgil’in bizlere bıraktığı sağlam temeller üzerinde daha da büyüyüp gelişeceğine olan inancım tam. Akbank, başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Akbank’taki güçlü ekiple birlikte bu mirası daha da yüceltmek, yepyeni ufuklara taşımak için hazırız”

*Kitle Fonlama yöntemiyle yatırım turuna çıkan, yerli girişim Yeşil Paket için hazırladığımız yatırım haberine buradan erişebilirsiniz.

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer #Gündem Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri LinkedIn hesabına buradan ulaşabilirsiniz

 

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.