DİA’dan 2022 Hedefi;

dia

Ankara’da yeni bir Ar-Ge merkezi kurmak

Bulut teknolojisi avantajı ile müşterilerinin maliyetlerini düşürüp verimliliklerini artırmasını sağlayan ve Türkiye’nin en gelişmiş Bulut ERP Programı olan DİA Yazılım’ın Genel Müdürü Suha Onay,  2022 yılında yine Ankara’da ayrı bir Ar-Ge merkezi açmayı planladıklarını açıkladı.

 

 

Ar-Ge faaliyetlerini merkezleri olan ODTÜ Teknokent’te yürüttüklerini, İstanbul ofisinden ise satış, satış destek ve pazarlama operasyonlarını devam ettirdiklerini açıklayan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “2022 yılında yine Ankara’da ayrı bir Ar-Ge merkezi açmayı planlıyoruz. Pandemi ile beraber tecrübeli personel bulmakta zorlanıyor olsak da, bu amacımızdan vazgeçmiyoruz. İyi eğitimli personel sayımızı artırarak, Ar-Ge yeteneğimizi daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Ar-Ge personel sayımızı, hem de bu personellerimizin niteliklerini artırıyoruz.” dedi.

 

 

 

Ar-Ge yeteneklerini sadece kendi ERP yazılımlarında değil, uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak da geliştirdiklerinin altını çizen Onay, “Pandemi sürecinde 3 adet ITEA Uluslararası Ar-Ge projesini tamamladık. Yeni projelere başlamak üzere de adımlarımızı atıyoruz. Bu projeler bizim Ar-Ge yeteneğimizi farklı alanlarda geliştirebilmemizi ve ihtiyaç duyulması halinde ürünlerimizi rahatlıkla entegre edebilmemizi sağlıyor. Sonuç olarak 2022 yılında Ar-Ge istihdamımızın niteliğini artırırken, hem TÜBİTAK projeleri gibi ulusal, hem de ITEA gibi uluslararası projelerde daha fazla yer almayı planlıyoruz. Elbette 2022 yılında da genç personelleri işe almaya devam ederek, yetiştirme faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Ülkemizin genç mühendislerini yetiştirmekten mutluluk duyuyoruz. Dünya değiştikçe, şirketlerin ihtiyaçları da değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilmek için devamlı araştırmak, geliştirmek ve mevcut yazılımlarımıza yeni yetenekler katmamız gerekiyor. Ar-Ge bizim en güçlü yanımız ve hiç ara vermeden Ar-Ge’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

 

 

dia

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Eğitim Girişimciliği Nedir? Örnekleri Nelerdir? 2021

Yüksek Teknoloji Fırıncılığın 11. Durağı Bay Bread Bağlarbaşı’nda Hizmete Girdi

ARYA, Akredite Edilmiş Lisanslı Melek Yatırımcı Ağı oldu!

Elvan Kakıcı Şimşek: Alışveriş Festivallerinde Altyapı ve Kargo Krizi Sizi Vurmasın!

Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir. Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

Dilerseniz Girişim Haberleri İnstagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Damla Akıntürk

Okumayı, araştırmayı, yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum bunları yaparken de başkalarıyla paylaşabiliyor olmak beni daha çok motive ediyor. Öğrendiğim her bilgi bana yeni bir dünyanın kapısını aralıyor ve her kapı eşiğinde çok daha fazlasını istediğimi fark edip yeni maceralara yelken açıyorum. Öğrenme süreci benim için hiç bitmeyecek bir yolculuğu simgeliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.