ARYA, Akredite Edilmiş Lisanslı Melek Yatırımcı Ağı oldu!

arya

Arya, Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde BKY (Melek Yatırımcı) Lisansına sahip oldu.

 

Kadın liderliğinde dünyayı değiştirme vizyonuyla kurulmuş sosyal girişim, Arya Kadın Yatırım Platformu; hızlı uyum sağlama yetkinliğini kullanarak, değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre aksiyon alarak etki alanını büyütmeye devam ediyor. Bu süreçte kadın girişimcilere yatırımın artması için kadın yatırımcı sayısının da artmasını önemseyerek çalışmalarını yürütüyor.

 

 

ARYA Kadın Yatırım Platformu (ARYA), 2020 yılında kurduğu Yatırım Komitesi ile kadın ortaklı, ölçeklenebilir girişimlere yatırımlarını artırdı. 2021 yılı içinde sekiz girişime toplamda 1 milyon $ yatırım yaptı. ARYA Yatırım Direktörü Özlem Tümer Eke yaklaşık sekiz aylık bir sürecin sonunda akredite edilmiş lisanslı melek yatırımcı ağı olmanın ekosistem için pek çok açıdan önem taşıdığını anlattı. ‘Bir üyelik platformu olan ARYA’da, üyelerimizin Bireysel Katılım Yatırımcısı Lisansı almalarına aracı olacağız. Şimdi bu lisansı almak isteyen üyeler adına başvuruları yapıyoruz. Sonrasında da vergi teşvikinden faydalanmaları için, yaptıkları yatırımların Hazine Bakanlığına bildirilmesi işini onlar adına biz yapacağız.’ sözleriyle bu lisansın üyeler açısından ne ifade ettiğini özetledi.

 

 

 

 

 

 

ARYA Kadın Yatırım Platformu Kurucusu ve Yatırım Komitesi Başkanı Ahu Serter, ARYA’nın üstlendiği önemli misyonlardan birinin, daha çok kadının melek yatırımcı olması ve bu sayede daha çok kadın girişimcinin yatırıma erişmesi, girişimlerini büyütebilmesi olduğunu anlattı. ‘İlk yatırımını ARYA ile yapan yatırımcı sayısı şu an 23 ve bu gruptaki 17 kadın ilk yatırımını ARYA Yatırım Günleri sayesinde gerçekleştirdi.’ dedi ve sözlerine şöyle devam etti ‘Daha fazla kadının finansmana erişmesi önceliğimiz. ARYA, Türkiye’de kadın girişimcilere yatırımı önceliklendiren, yatırımın yanı sıra kadın girişimcilerin yetkinliklerinin geliştirilmesi konusunda kapsamlı eğitim programları düzenleyen, networkün gücünü girişimciler için kullanan tek kurum. ARYA Kadın Yatırım Platformu, VC’ler arasında kadın  girişimcilere yatırım konusunda farkındalık yaratmak için Türkiye ve Komşu ülkelerde Kadın Girişimcilere 100 milyon Dolar Fon kampanyası başlattık.

Şimdi, BKY lisansı ile kadın yatırımcılarımızın lisans sahibi olup, yatırımlarını güvenle yapmalarını ve vergi indiriminden faydalanmasını sağlayacağız. ARYA Fon gündemimizde. Yakın zamanda detaylarını paylaşacağız. Çabalarımıza katkıda bulunmak ve birlikten güç yaratarak kartopu etkisiyle daha çok başarılı girişimci kadının ekonomimize değer yaratmasına imkan sağlamaya davet ediyorum.’

 

ARYA Kadın Yatırım Platformu yatırım ekibi, her ay düzenlediği Yatırım Günü’nde kadın ortaklı girişimleri Yatırım Komitesi ile buluşturuyor. ARYA Yatırım Komitesi, deneyimli melek yatırımcılar ve kurumsal yatırımcı temsilcilerinden oluşuyor. 2021 yılı içerisinde toplamda yapılan 230 girişim görüşmesi sonucunda seçilen 26 girişim Yatırımcı Günü’ne davet edildi ve 8 girişim yatırım aldı.

​​

 

 

Arya Kadın Yatırım Platformu Hakkında:

 

Kadın liderliğiyle dünyayı dönüştürme vizyonuyla 2013 yılında kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, bir sosyal girişimdir. Kadın girişimcilerin finansa erişiminde kolaylaştırıcılık rolü üstlenir ve kadın girişimcilere bilfiil yatırım yaparken, daha çok kadının yatırımcılığı öğrenip deneyimlemesi ve üyelik programlarıyla da profesyonel yaşamlarında birbirlerini güçlendirmelerini sağlar. Eğitim programları, etkinlikler ve networking faaliyetleri düzenler.

 

Kuruluşunda bu yana on beş kadın ortaklı girişime, 3,5 milyon $ yatırım ARYA Kadın Yatırım Platformu olarak, sadece yatırımın yeterli olmadığını gördüğümüz bu süreçte, sermaye kadar önemli olan diğer ihtiyaçları da çalışma programımıza aldık;

 

  • Yatırıma hazırlık hızlandırma programları,
  • Üyelerimize özel eğitimler,
  • Hem kurumumuza hem de üyelerimize katkı sağlayacak kurumsal iş birlikleri,
  • Mentorluk programları,
  • İlham verici etkinlikler, kulüp buluşmaları, ile yolumuza devam ediyoruz.

Hızlı uyum sağlama yetkinliğimizi kullanarak, değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre aksiyon alarak etki alanımızı büyütmeye devam edeceğiz.

 

 

arya

ARYA hakkında daha fazla bilgi için:

https://www.aryawomen.com

 

İletişim: [email protected]

Dilânur Kâhya, Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı

 

 

 

 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir.

Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

DİA Yazılım, 330 Bayi ile Tüm Türkiye’de

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

 

 

 

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Damla Akıntürk

Okumayı, araştırmayı, yeni bilgiler edinmeyi çok seviyorum bunları yaparken de başkalarıyla paylaşabiliyor olmak beni daha çok motive ediyor. Öğrendiğim her bilgi bana yeni bir dünyanın kapısını aralıyor ve her kapı eşiğinde çok daha fazlasını istediğimi fark edip yeni maceralara yelken açıyorum. Öğrenme süreci benim için hiç bitmeyecek bir yolculuğu simgeliyor.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.