Kuluçka Merkezi Nedir? Türkiye’nin En İyi 7 Kuluçka Merkezi

Kuluçka Merkezi

Girişimcilikten Kuluçka Merkezine

Kuluçka merkezi, girişimcilik dünyasının içinde olanlar ve sektörü yakından takip edenler için oldukça tanıdık bir terimdir. Kuluçka merkezine gelmeden önce, tam olarak tanımı yapılmamış olan girişimcilik sektörünün ne olduğundan biraz bahsedelim. Girişimcilik, en temel tanımıyla belirlenen bir problem yada herhangi bir sektördeki eksiklik tespiti sonucu üretilmiş çözümleri, gelir modeli oluşturacak şekilde planlayan ve bu gelir modeli üzerinden risk alıp iş kuran kişilerin yaptıkları atılımlar olarak söylenebilir.

Kuluçka Merkezi

 

Girişimcilik son zamanlarda pek çok insan tarafından bilinen ve adından sıkça söz edilen bir sektör haline geldi. Gelişen teknoloji ile birlikte insanlar, hayal ettikleri projeleri gerçekleştirmekten o kadar da uzak olmadıklarını fark etmeye başladılar. Kurumsal şirketlerdeki çalışma şartlarının ağırlığı ve daha çok para kazanma istediği tüm dünyayı hızla girişimcilik dünyasına yöneltti.Girişimcilik risk almak, para kazanmak ve hizmet sunmak gibi terimler etrafında dönen bir dünya.

Kuluçka Merkezi

Bu dünyayı bir insana benzetecek olursak en savunmasız ve birilerine muhtaç dönemi kuruluş aşaması olarak söyleyebiliriz. Girişimciler genellikle bilgi eksikliği ve tecrübeden yoksun olarak faaliyetlerine başladıklarından, buna bağlı olarak başlangıç aşamasındaki engellerle başa çıkmakta zorlanmakta. İşte bu noktada tıpkı her bebeğin annesi tarafından korunması gibi, girişimlerde Kuluçka merkezlerinde sektöre atılacak ilk adımı sağlam atabilmek, hayatta kalmak, gelişmek ve büyümek için bir süreçten geçer. Sektörde bu kadar değerli olan bu noktaya biraz daha yakından bakalım.

Kuluçka Merkezi

Kuluçka Merkezi dilimize ‘incubator’ kelimesinden çevrilmiştir. Girişimcilerin iik rehberlik merkezi olan kuluçka merkezleri, finansal yönden ufak yardımlarda bulunmasının yanında pek çok imkanı yeni doğmuş girişimlere sunar. Fiziksel ortam, mentorluk hizmetleri, uygun eğitim programları, networking için sosyal imkanlar, girişimci ile yatırımcı arasında köprü kurma, yönetim ve pazarlama desteği, profesyonel hizmetlerin nereden ve nasıl alınacağına dair destekler girişimlere sağladıkları imkanlara örnek olarak gösterilebilir.

Kuluçka Merkezi

 

Bu geniş imkanlar, en kırılgan döneminde olan girişimlerin bu aşamayı rahat ve özgüvenli bir şekilde geçirmesini sağlar. Sunduğu bu hizmetlerin karşılığında Kuluçka merkezleri yeni girişimlerden belli bir oranda hisse sahibi olurlar.Kuluçka merkezlerinin sağaldığı bu ana desteklerin yanı sıra, pek çok girişimin aynı çatı altında bulunuyor olması, fikir alış verişlerini artırırken teknik sıkıntılarında daha hızlı çözümlenmesine olanak sağlıyor. Böylece hem sosyalleşen hem de sorunlardan hızlı bir şekilde kurtulan yeni girişimler, gerçek hayat daha güvenilir bir şekilde hazırlanıyor.

Kuluçka merkezleri özel yatırımcılar tarafından kurulabileceği gibi akademik veya  üniversite bünyesindeki teknoparklarda veya araştırma parklarında da kurulabilir. Üniversite bünyesindeki teknokentlere girişimler seçim ile gelirler ve bu merkezler herhangi bir hisse talep etmez.

Kuluçka Merkezi

Kuluçka merkezleri, farklı amaçlarla kurulabilir. Kar amacı elde etmek veya araştırma geliştirme faaliyetlerinin paylaşılarak yeni ürün ve teknolojiler geliştirilmesi amacıyla veya istihdam yaratarak ekonomik kalkınmayı desteklemek gibi. Dolayısıyla bir kuluçka merkezi tarafından girişimcilere sunulan fırsatlar genellikle merkezin kuruluş misyonu ve hedefleri ile bağlantılıdır. Teknik ve sosyal anlamda bir çok imkan sunan kuluçka merkezleri bir startup için vazgeçilmez bir tecrübe noktasıdır.

Girişimcilerin Vazgeçilmez Kuluçka Merkezleri

  1. İTÜ Çekirdek
  2. KHAS INEO Kuluçka Merkezi
  3. Inventram
  4. Etohum
  5. Girişim Fabrikası
  6. DreamBU
  7. Viveka 

Girişim Haberleri Kimdir?

Girişim Haberleri; Kasım 2020’den beri etkin ve aktif faaliyet gösteren, girişimcilik ekosistemine ait her bir parçaya değer vererek ilerleyen bir haber ve içerik sitesidir. Girişim Haberleri’nin en büyük misyonu, iş dünyasına hükmeden girişim ve yatırım aksiyonlarını inovatif bir ele alış ile bu sistemin parçası olan herkese dağıtmaktır. En büyük amacımız ise, ekosistemin en büyük haber kaynağı ve en çeşitli içerik üreticisi olarak, okurlarımıza yalnızca gelişmeleri iletmek değil, onların da bu gelişmelerin bir parçası olduklarını hissettirmektir.

Siz de ekosistemdeki gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız bültenimize abone olabilir, bu ekosistemin bir parçası olarak her gün büyümek ve gelişmek istiyorsanız bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek ailemize katılabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız

Getir, Şok Marketler’e Ortak Oluyor!

2021 Mobil Uygulama Kullanımı Ve Trend Startuplar

DİA Yazılım, 330 Bayi ile Tüm Türkiye’de

Instagram’a Durum Paylaşma Ve Ara Ver Adında Yeni Özellikler Geldi

Dilerseniz Girişim Haberleri Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz Girişim Haberleri Linkedin hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Your email address will not be published.